Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Gasprijs naar recordhoogte
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

Bijgewerkt op:

in

Energieadvies

Gasprijs naar recordhoogte

De gasprijs naar recordhoogte door de oorlog in Oekraïne. Het hele land is in rep en roer: de gasprijs stijgt naar recordhoogte. Iedereen is in paniek en de regering komt bijeen voor een crisisoverleg waarin een flink belastingvoordeel geregeld wordt. Op dit moment daalt de gasprijs weer, maar het is nog steeds veel duurder dan we gewend zijn.

gasprijs naar recordhoogte

Woning isoleren

Ik heb genoeg verhalen gehoord van consumenten die hun woning niet isoleren, omdat de zolder niet is opgeruimd. Consumenten hebben begeleiding en informatie nodig!

Elektrisch rijden

Hoe vaak hoor je bijvoorbeeld niet dat een elektrische auto niets is. Je kunt er maar 400 km mee rijden.’
Ja klopt, maar met een kwartier snel laden kom ik wel weer thuis en heb ik onderweg lekker een bakkie gedronken terwijl ik stond te wachten. Snel laden is duur, drie keer zo duur als thuis.
Je rijdt 400 km voor nog geen € 5,00 en als de zon schijnt kost het niets! Rijden op benzine kost € 100,00 per 400 km en je geniet niet van een bakkie onderweg.

Warmtepomp

Deze week heb ik veel mensen voorbij zien komen die snel een warmtepomp bestelden of lieten installeren. Ik zag filmpjes waarbij spanbandjes de buitenunit omhoogtilden en spanbanden die onder de nylon bandjes zaten. Ik vermoed dat deze mensen nog nooit gezien hebben dat de bandjes niet zo horen vast te zitten en ik weet zeker dat het op deze manier eens fout zal gaan. Het is niet de bedoeling om mensen hun werk af te zeiken, maar een warmtepomp koop je niet zomaar. Er gaat een heel traject aan vooraf: je bespreekt de wensen van de consument, je bekijkt de woning en geeft advies over wat er mogelijk is.

Ik heb in al die jaren nog nooit een woning gezien die niet aangepast moest worden. Wel heel veel die ik naderhand moest aanpassen omdat de ‘warmtepomp niet werkt’… Ik kan met zekerheid zeggen dat in 99% van die gevallen de warmtepomp wel werkte, maar niet was aangepast voor het juiste gebruik. ‘De prijs van de warmtepomp is duur, dat verdien je nooit terug!’
Uhhh… moet dat dan? Een keuken, badkamer, auto zijn veel duurder dan een warmtepomp en daar bespaar je hoeveel mee?

Niet iedere woning is geschikt voor een warmtepomp. Daarom moet je goed geadviseerd worden. Een warmtepomp is het laatste wat je moet aankopen als je een woning gasloos wilt maken. Denk eerst eens aan zonnepanelen of een zonneboiler; dit zijn nu producten waar je echt mee kunt besparen. En ja, het ene jaar is dat meer dan het andere jaar, maar de zon is een gratis energiebron. Gratis, daar zijn we dol op, maar er zal eerst gespaard moeten worden – anders wordt het niets met de gasloze woning!

Gasprijs naar recordhoogte

De gasprijs schiet naar record hoogte i.v.m. de oorlog in Oekraïne. De Europese Unie heeft afgesproken geen aardgas uit Rusland te willen gaan importeren echter zijn er nog niet genoeg alternatieven beschikbaar, hierdoor blijft de gasprijs hoog.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Online energieadviseur
Online energieadvies
Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Persoonlijk energieadvieseur aan huis
Energieadvies aan huis