Huis verwarmen zonder gas

Huis verwarmen zonder gas
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Verwarmen

Huis verwarmen zonder gas

Om een huis verwarmen zonder gas heeft Gaslozewoningen.nl een stappenplan gecreëerd om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. We gaan hier alle stappen benoemen, zodat het duidelijk wordt welke stappen u nog kan uitvoeren. Het begint met het isoleren van uw huis. Er zijn verschillende vormen van isoleren. U kunt bijvoorbeeld de vloer laten isoleren, maar ook spouwmuurisolatie, raamisolatie en dakisolatie.

Uw woning verwarmen zonder gas een combinatie van zonnepanelen en zelf stroom opwekken voor de elektrische warmtepomp. Vloerverwarming of infraroodverwarming voor alles geld u moet uw huis goed geïsoleerd zijn. Dit is een hele verandering maar er zijn verschillende mogelijkheden en ook financiële voordelen kunt u gebruik maken.

Het gas verbruik moet minder verwarmen op een lage temperatuur warm water maken met zonne-energie allemaal hoog rendement oplossingen waar eerst in geïnvesteerd moet worden voordat u hier voordeel uit haalt.


Lees meer over warmtepomp zonder gas

Huis verwarmen zonder gas

Een woning verwarmen zonder gas kan met een warmtepomp. Maar welke warmtepomp is voor mijn huis geschikt? Het is belangrijk om een elektrische warmtepomp te kopen die bij uw woning en gezinssituatie past. Ook moet er gekeken worden om de cv installatie aan te passen. Ook warm water is belangrijk. Warm water moet opgewarmd worden en opgeslagen worden in een boiler. Verdiept u zich goed in welke keuzes er gemaakt kunnen worden.

Gasloos wonen zonder dat er een warmtepomp is? Dan is het wellicht een optie om gebruik te maken van elektrische verwarming. De mogelijkheden bestaan uit, elektrische radiatoren, convectoren, elektrische cv-ketels en infraroodpanelen. Deze producten zijn zowel als hoofdverwarming als bijverwarming toe te passen en zijn voorzien van slimme regelingen waardoor er geen onnodig energieverbruik optreedt. Met zonnepanelen op uw dak heeft u gratis verwarming.

Elektrische cv ketel

Een elektrische cv ketel is een cv ketel die elektriciteit gebruikt om water te verwarmen, dat dan over het hele huis wordt verdeeld via radiatoren, vloerverwarming, of stralingsverwarming. De elektrische cv ketel is 100% efficiënt wat betreft het omzetten van elektriciteit in warmte, gebruiken geen fossiele brandstoffen.

Elektrische ketels zijn ook erg stil, en kunnen gebruikt worden om bestaande woningen elektrisch verwarmen waar geen gas beschikbaar is. Elektrische verwarmen voelt bijna het zelfde als verwarmen met een hr ketel. De elektrische cv ketel wordt gewoon op de cv installatie aangesloten. De centrale verwarmingssysteem blijft hetzelfde.

Elektrische cv ketel heft doorgaans een langere levensduur dan een traditionele cv ketel, en ze vergen minder onderhoud. Ze hebben echter wel hogere aanloop- en bedrijfskosten dan gasketels. Elektrische ketel is het meest geschikt voor een woning verwarmen met een goede isolatie.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een toestel in combinatie met een cv ketel die aardgas verbruikt. De hybride warmtepomp onttrekt warmte tot een bepaalde buitentemperatuur uit de buitenlucht en daarna zal de hr ketel bijspringen om de woning verder te gaan verwarmen.

De hybride warmtepomp is een elektrisch verwarmen wordt aangedreven door een combinatie van elektriciteit en aardgas. De hybride warmtepomp is minder efficiënter dan een volledige elektrische warmtepomp en het resulteert in minder energieverbruik en lagere emissies.

Een hybride warmtepomp wordt steeds populairder, omdat de consument manieren zoekt om zijn impact op het milieu te verminderen en de elektrische warmtepomp zo kan aansluiten op de bestaande cv installatie.

Hybride warmtepompen zijn niet alleen milieuvriendelijker, ze zijn ook kosteneffectiever dan een traditionele cv ketel. Naarmate de prijs van aardgas stijgt, zullen hybride warmtepompen steeds aantrekkelijker worden voor de consument.

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen worden steeds populairder naarmate de energiekosten stijgen en het milieueffect van de energieproductie duidelijker wordt. Er zijn een aantal eenvoudige maatregelen die genomen kunnen worden om het energieverbruik in huis te verminderen, zoals het uitdoen van lichten als ze niet nodig zijn en het gebruik van energie-efficiënte apparaten.

Bovendien kunnen isolatie en tochtwering helpen om de warmte in huis te houden, waardoor het energieverbruik nog verder daalt. Sommige mensen kiezen er ook voor om hun eigen elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Deze maatregelen kunnen helpen om de energierekening te verlagen en de impact op het milieu te verminderen.

Manieren op je huis gasloos te verwarmen

Het is lastig om je gasketel morgen de deur uit te doen. Vaak ontbreekt een onafhankelijk advies om een duurzaam alternatief aan te bieden. Een volledige warmtepomp werkt het beste met vloerverwarming en om warm water op te slaan is een boiler nodig. De bestaande centrale verwarming systeem zal vervangen moeten worden voor andere verwarmingssystemen. Zo komt u van het gas af.

Tegen 2050 kunnen we 100% koolstofneutraal elektriciteitsverbruik bereiken. Aardgas kan dit doel niet meer bereiken. Het betekent dat we het huis anders verwarmen.

Warmtepomp plaatsen

Alternatieven voor centrale verwarming zijn warmtepompen. Hoe werkt een elektrische warmtepomp? Een elektrische warmtepomp zet buitenlucht om in warm water voor het verwarming woningen en verbruikt stroom.

Warmtepompen zijn er in verschillende soorten. Een het beste werkt een elektrische warmtepomp wanneer een woning goed is geïsoleerd en zijn voorzien van een vloerverwarming systeem.

 

Zonne-energie

De volgende stap is het verwarmen door middel van zonne-energie. De zon is teen onuitputtelijke bron van schone en duurzame energie. Tegenwoordig schijnt de zon steeds vaker en wordt het dus steeds meer aantrekkelijk om door middel van zonne-energie te verwarmen. Dit kunt u doen met zonnepanelen, een zonneboiler en PVT panelen.

Met een PVT-systeem kunnen woningen zowel van elektriciteit als van thermische energie worden voorzien.

De derde stap naar een gasloze woning is het optimaliseren van de ventilatie in uw woning. Vroeger werd hier nooit of nauwelijks over gesproken omdat een woning zoveel naden en kieren had dat er altijd al voldoende verse lucht in de woning kwam. Tegenwoordig is een woning zo luchtdicht gebouwd dat ventileren een vereiste is om een gezond binnenklimaat te krijgen.


Lees meer over zonne-energie

Verse lucht met een wtw unit

In deze unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen.

Nu de vierde en laatste stap. Alle airconditioners zijn tegenwoordig uitgevoerd als warmtepomp. Airco’s kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Een groot deel van de energie halen zij uit de buitenlucht en zijn daardoor erg energiezuinig. Airco’s zijn er in diverse soorten en je kan er ook meerdere units combineren op een buitenunit.


Lees meer over wtw unit

Huis verwarmen zonder gas met een warmtepomp

Een huis verwarmen zonder gas kan met een warmtepomp. Maar welke warmtepomp is voor mijn huis geschikt? Het is belangrijk om een warmtepomp te kopen die bij uw woning en gezinssituatie past. Verdiep u goed in welke keuzes er gemaakt kunnen worden.

Gasloos wonen zonder dat er een warmtepomp is? Dan is het wellicht een optie om gebruik te maken van elektrische verwarming. De mogelijkheden bestaan uit, elektrische radiatoren, convectoren, elektrische cv-ketels en infraroodpanelen. Deze producten zijn zowel als hoofdverwarming als bijverwarming toe te passen en zijn voorzien van slimme regelingen waardoor er geen onnodig energieverbruik optreedt. Met zonnepanelen op uw dak heeft u gratis verwarming.

Lees meer


Lees meer over huis verwarmen zonder gas

Isoleren = profiteren

Voordat u gaat investeren in alternatieven om uw huis te verwarmen zonder gas, is het belangrijk om uw woning eerst goed te isoleren. De reden hiervoor is dat het niet veel uitmaakt als u uw huis verwarmt met een groene oplossing als de warme of, in de zomer, koude lucht niet in huis blijft. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast die open staat, dat is ook geen efficiënte manier om uw melk te koelen. Hetzelfde geld dus ook voor uw huis. Zorg eerst voor goede isolatie (zorg dat de koelkast dicht is) en ga dan pas kijken naar hoe u de koelkast kunt voorzien van groene stroom.


Lees meer over huis isoleren

Inductie in plaats van een gasfornuis

Ook in uw keuken kunt u het een en ander veranderen om uw huis verwarmen zonder gas. Denk bijvoorbeeld aan uw gasfornuis, deze kunt u vervangen met een elektrische inductieplaat. In tegenstelling tot zijn voorganger zijn inductieplaten de meest energiezuinige manier om te koken. Ook is dit een stuk makkelijk schoon te maken dan de traditionele gasfornuizen en is het ook vele maten veiliger omdat er zonder vlam wordt verwarmd. Het risico van een gasvlam of gasexplosie is dus niet aanwezig bij inductieplaten. Dit is slechts een van de vele manieren om uw huis groener te maken.

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

elektrische verwarming
Elektrische verwarming
Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
Elektrische cv ketel
Elektrische cv-ketel