Infrarood verwarming

Infrarood verwarming

Er gaan best wel wat verhalen rond over infrarood verwarming. Zo zou de straling ongezond zijn, mag u er maximaal een half uur in zitten, het zou veel energie kosten om zo’n verwarming te kunnen veroorloven. Allemaal onzin! Met een infrarood verwarming is de warmte opgewekt door elektriciteit. Toch is het anders dan de elektrische verwarming die u misschien kent als los kacheltje. Bij een infrarood kachel wordt de elektriciteit omgezet in infraroodstraling. Dit zorgt voor een directere en zuinigere manier van verwarmen, hierdoor zijn infraroodpanelen een goed alternatief voor verwarmen op aardgas. Infrarood verwarmen is veilig en lekker. U steekt de stekker in het stopcontact en u kunt meteen genieten van heerlijke warmte. En als u gebruik maakt van zonne energie wekt u de stroom gratis op.

Infrarood verwarming cleanheating

Verwarmen met Infrarood

Infraroodpanelen verwarmen via stralingswarmte, op dezelfde manier als de zon dat doet. De warmtestraling verwarmt niet de lucht, maar het plafond, de muren, de voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op. De omgeving staat deze opgeslagen warmte af aan de ruimte, dit zorgt voor een aangenaam klimaat. Zo worden de verliezen en nadelen van opstijgende warme lucht (zoals bij convectieverwarming) vermeden. 

Wat is Infrarood?

De zon is onze grootste verwarmingsbron. De zon verwarmt via infraroodstraling. Voor het menselijk oog is infrarood onzichtbaar. Als infraroodstraling onze huid raakt, geeft dit een aangenaam warmtegevoel. Infraroodstraling wordt ook wel stralingswarmte genoemd.

wat is infrarood?

Infrarood is gezond!

Verwarmen doormiddel van infraroodstraling voorkomt de circulatie van stof. Dit heeft een positief effect op de luchtwegen omdat de ingeademde lucht schoner is. Infrarood tast de luchtvochtigheid niet aan waardoor groei van schimmels en huisstofmijten gereduceerd worden. 

Een gezonde luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 50-60 procent bij een temperatuur van 18-22°C. Een vochtigheid onder 40 procent is te droog, 65 procent is te vochtig. Voor een optimale woonhygiëne ligt de relatieve vochtigheid rond de 50 procent. 

Meer weten over Infrarood? Bekijk dan de pagina van een van onze partners!

elektrische-vloer-verwarming-gasloos-wonen

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijven of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: