Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Kosten gas
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Gasloos wonen

Kosten gas

De kosten gas is uit enkele onderdelen opgebouwd. De kosten van aardgas variëren afhankelijk van enkele factoren, zoals het soort gas, de locatie en de tijd van het jaar. De kosten van gas variëren ook naargelang de hoeveelheid gas die wordt aangekocht. Zo kunnen de aardgaskosten anders zijn voor een woning die aardgas gebruikt voor verwarming dan voor een bedrijf dat aardgas gebruikt voor elektriciteit.

De aardgaskosten worden ook beïnvloed door de marktprijs van aardolie en de vraag naar aardgas. Wanneer de vraag groot is, zullen de kosten van aardgas doorgaans hoger liggen. Als er echter een overaanbod van aardgas is, kunnen de kosten dalen. Uiteindelijk hangt de kostprijs van aardgas af van enkele dynamische factoren, waardoor het moeilijk is om een eenduidig antwoord te geven op de vraag “Wat kost aardgas?”

kosten gas

Kosten gas?

De kosten van aardgas variëren afhankelijk van enkele factoren, zoals het soort gas, de locatie en de tijd van het jaar. Over het algemeen zijn de kosten van aardgas in de winter lager dan in de zomer. Dit komt omdat de vraag doorgaans hoger is in de winter, wanneer mensen gas gebruiken om hun huizen te verwarmen. De kosten van aardgas verschillen ook naargelang het soort gas. Zo is aardgas uit schaliegas vaak goedkoper dan gas uit andere soorten formaties.

Ten slotte zijn de kosten van aardgas ook afhankelijk van de locatie. Gas uit putten in sommige delen van het land is duurder dan gas uit putten in andere delen. De kosten van aardgas kunnen dus sterk variëren, afhankelijk van enkele factoren.

Vaste leveringskosten

De kosten van aardgas kunnen nogal schommelen, wat een uitdaging kan zijn voor bedrijven die gas als energiebron gebruiken. Een manier om de gaskosten te beheersen is een contract af te sluiten met een gasleverancier die vaste leveringskosten biedt. Dit betekent dat de kosten voor de levering van gas gelijk blijven, behalve hoe de gasprijzen schommelen. Dit kan bedrijven de broodnodige stabiliteit bieden als het gaat om gaskosten. Bovendien kan het mogelijk zijn een lagere gasprijs vast te leggen door een langetermijncontract af te sluiten. Vaste leveringskosten kunnen dus een nuttige manier zijn om de gaskosten te beheren en bedrijven te beschermen tegen onverwachte prijsschommelingen.

Netbeheerkosten

De netbeheerder rekent netbeheerkosten voor de aanleg en het onderhoud van de gasleidingen naar je meterkast. Ook de huur van je meter in je meterkast zit in die prijs. De netbeheerkosten staan op je energierekening. We betalen de netbeheerkosten aan de netbeheerder.

Overheidsheffingen en btw

Tot slot bepaalt de overheid de overheidsheffingen en btw. Ook deze kosten staan op je energierekening. We betalen die kosten door aan de overheid.

Juiste keuzes Iedere leverancier heeft zijn eigen leveringsprogramma. Voor veel huishoudens is het belangrijkste om te kijken waar ze direct op kunnen besparen. Het gemakkelijkste is om te kijken welke leverancier het beste bij u past. Er zijn leveranciers die bieden CO₂-compensatie aan om toch te kijken of ze kunnen bijdrage aan een fossielvrije generatie te creëren.

Aardgas met CO2-compensatie

Bij ons kies je voor gewoon gas of voor gas met CO2-compensatie. In dat laatste geval compenseren we de CO2-uitstoot van het gas dat je afneemt. Dat doen we door certificaten in te kopen, volgens het zogeheten Certified Emission Reductions-systeem. Die certificaten zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de Verenigde Naties (UNFCCC). Zo dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland.

Gasloos wonen

Veel mensen zijn geïnteresseerd in een gasvrij leven, maar weten niet waar te beginnen. Gas kost geld en is slecht voor het milieu, dus het is geen verrassing dat meer en meer mensen geïnteresseerd zijn in het leven zonder gas. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te beginnen met een gasvrij leven. Een daarvan is te investeren in een fiets.

Dit zal u helpen geld te besparen op benzine en ook wat beweging te krijgen. Een andere mogelijkheid is om te investeren in openbaar vervoer. Dit kan duur zijn, maar als je in een stad woont met goed openbaar vervoer, kan het een geweldige manier zijn om geld te besparen en je CO2-voetafdruk te verkleinen. Ten slotte kunt u carpoolen met vrienden of familieleden. Dit is een geweldige manier om geld te besparen op benzine en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Als u geïnteresseerd bent in een gasvrij leven, zijn er veel opties voor u beschikbaar. Neem gewoon de tijd om uw opties te verkennen en vind degene die het beste past bij uw behoeften.

De gaskraan dicht

De gaskraan wordt het komend jaar verder dichtgedraaid in Groningen. Dat schrijft minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD) in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens dit zogenoemde vaststellingsbesluit zal er ruim minder gas worden gewonnen dan eerder was voorzien.

Uit het Groningenveld Zo wordt in het komende jaar nog maximaal 8.1 miljard kuub gas gewonnen. Dat is 1.2 miljard kuub minder dan was voorzien. Daarmee zal voor het eerst in vijftig jaar minder dan tien miljard kuub gas worden gewonnen in Groningen. In 2022 moet de gaskraan in Groningen helemaal dichtgedraaid zijn. Mochten er zich in de jaren daarop buitengewoon strenge winters voordoen, dan blijven enkele locaties op stand-by opereren.

Aardgas uit Groningen

Vanwege de aardbevingen en verzakkingen die door de gaswinning in Groningen ontstaan, zijn de afgelopen jaren duizenden huizen beschadigd. Eerder bleek uit onderzoek dat Groningers naast materiële schade ook met stress en psychische klachten kampen vanwege de gevolgen van de gaswinning op hun leefomgeving.

Duurzaam verwarmen

Duurzaam verwarmen zonder aardgas, we zullen dan moeten denken aan verwarmen van de woning op een duurzamere manier. Deze manieren kun je allemaal vinden op ons platform gasloos wonen. Het stappenplan legt stap voor stap uit wat er allemaal moet gebeuren om de gaskraan dicht te draaien in uw woning. Als u klaar bent om de gaskraan dicht te draaien zult u veel geld besparen op de kosten van het gas.


Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd: