Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Omvormers

Soorten omvormers

Omvormers zijn een soort elektrische omvormers die gelijkstroom (DC) in wisselstroom (AC) omzetten. Ze zetten de door zonnepanelen opgewekte elektriciteit om in wisselstroom, die dan kan worden gebruikt als stroom in uw huis. Omvormers voor zonne-energie zijn er met verschillende specificaties en capaciteiten, afhankelijk van wat u nodig hebt voor uw systeem.

Omvormers hebben vele voordelen, zoals een hoog rendement, lage onderhoudskosten, goede veiligheidsvoorzieningen zoals overspanningsbeveiliging of bliksemafleider. Energiebesparende mogelijkheden zoals grid tie support zodat overtollige stroom wordt terugverkocht aan het nutsbedrijf wanneer dat nodig is in plaats van opgeslagen in een accubank, enz. Afhankelijk van grootte en capaciteit helpen ze ook geld te besparen door de vraag tijdens piekuren te verminderen, wat een negatieve invloed heeft op de maandelijkse facturen als er meer energie wordt verbruikt

micro omvormer

Omvormer zonnepanelen

Een omvormer voor zonnepanelen is een apparaat dat de gelijkstroom (DC) die door een zonnecel of een andere primaire bron wordt geproduceerd, omzet in wisselstroom (AC), die zowel in stationaire toepassingen als hulpstroomvoorzieningen kan worden gebruikt.
Omvormers zijn te vinden in producten zoals computers, televisietoestellen, satellietontvangers en meer. Ze zetten gelijkstroom om in wisselstroom voor gebruik met alle apparaten die dat nodig hebben.
Er is een nieuw type technologie ontwikkeld, de zogenaamde dunne-film silicium-op-isolator cellen die op glassubstraten worden gebonden. 

Kosten omvormer

De kosten van inverter zonnepanelen zijn de afgelopen drie jaar met meer dan 10 procent gestegen, zo blijkt uit een studie. De stijging is voornamelijk te wijten aan tarieven op ingevoerde cellen en modules onder sectie 201 van de handelswet die begin 2018 in werking is getreden.

De kosten voor op omvormers gebaseerde fotovoltaïsche (PV) systemen stegen van januari tot en met maart van dit jaar met 15 procent vergeleken met diezelfde periode in 2017, hoewel de gemiddelde kosten zijn gedaald omdat de paneelprijzen sneller dalen dan de installatiekosten naarmate de module-efficiëntie hoger klimt en de systeembalanscomponenten zoals rekmateriaal in de loop van de tijd minder duur worden; deze trends zouden zich in heel 2019 moeten voortzetten, maar toenemende logistieke uitdagingen in verband met invoerrechten zouden veel lagere systeemprijzen later dit jaar teniet kunnen doen.

Beste omvormer

De beste omvormer voor zonne-energie is degene die een lage kostprijs per watt heeft, een hoog rendement en aanpasbaarheid toelaat.

De efficiëntste manier om de macht van uw huis met alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen zijn via on-grid of off-grid systemen, afhankelijk van waar je woont. Een voorbeeld van een on-grid systeem zou zijn met fotovoltaïsche (PV) cellen geïnstalleerd in gebieden die worden bediend door nutsbedrijven. De stroomnetten terwijl het gebruik van batterijen als back-up als er geen beschikbaar zonlicht tijdens noodsituaties wanneer elektriciteit niet wordt geleverd uit de belangrijkste bron, zoals ‘s nachts of tijdens slechte weersomstandigheden. Stroomnetten die betekenen dat er misschien niet genoeg zonlicht uren vereist voor normale werking. On grid gebruikt veel minder ruimte omdat er geen grote batterijopslag nodig is

Garantie omvormer

De garantie van de omvormer is belangrijk om te overwegen bij de aankoop van een zonnepaneel. De garanties voor panelen variëren afhankelijk van het merk en het type installatie. Kopen bij een vertrouwd bedrijf kan garanderen dat u meer jaren uit uw product zult halen dan wanneer u er een koopt met slechte beoordelingen. Omdat deze vaak minder betrouwbaar zijn omdat hun producten snel falen zonder te worden vervangen of gerepareerd.

Subsidie zonnepanelen

Bij de belastingdienst hebben ze bepaald als u zelf stroom opwekt dat u een energiebedrijf bent. Als u zich als ondernemer inschrijft dan heeft u recht op BTW teruggave.

Als u de zonnepalen heeft aangeschaft heeft u recht op teruggave van de BTW. De BTW moet u zelf terug vragen bij de belastingdienst. De belastingdienst ziet u als een klein bedrijfje dat energie opwekt. Ook al bent u geen ondernemer toch heeft u recht op BTW-teruggave. Veel installatiebedrijven helpen klanten met de teruggaven, maar ook onze partners kunnen u hiermee helpen.

Onze tips over zonne-energie

Zonne-energie
Zonne-energie
zonneboiler platdak
Zonneboiler