Van het gas af subsidie
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Financiering - Subsidie

Van het gas af subsidie

Van het gas af subsidies. Denk aan uw subsidie! Veel huizen in Nederland gebruiken nog te veel onnodige energie. De overheid wil dit graag veranderen. Om u te helpen bij het verduurzamen van uw huis biedt de overheid u als woningbezitter dan ook verschillende mogelijkheden om extra voordelig energie te gaan besparen. Op deze pagina kunt u meer lezen over de regelingen en subsidies die de onze overheid uw biedt.

Huis isoleren

Met dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en HR++ of triple glas bespaart u veel energie. Goed voor het klimaat, een warm huis en natuurlijk een lagere energierekening. Ook duurzame energie van zonnepanelen, zoneboilers en warmtepompen is goed voor het milieu en uw energierekening.

Er is een landelijke isolatie subsidie voor huiseigenaren. Dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie binnen en/of buiten, vloerisolatie en HR++ of triple glas wordt hierdoor ongeveer 20% goedkoper. U kunt de subsidie aanvragen als u 2 of meer maatregelen neemt.


Lees meer over isolatie

Van het gas af isolatie

Laag BTW tarief

Voor het arbeidsloon bij isolatie geldt het lage btw-tarief van 9 procent.

Dit lage tarief geldt alleen voor het aanbrengen van de isolatie. Voor werkzaamheden daaromheen (denk bijvoorbeeld aan sloopwerk) geldt het gewone btw-tarief van 21%.

Het lage tarief geldt alleen als de woning ouder is dan 2 jaar of als het pand al meer dan 2 jaar als woning wordt gebruikt.

Subsidie zonneboiler 2022

U kunt ook subsidie krijgen als u een zonneboiler koopt. Het bedrag verschilt per type zonneboiler en ligt ongeveer tussen de 750 en 2.000 euro. Met deze ISDE-subsidie wordt warm water van de zon nog aantrekkelijker. Een zonneboiler verwarmt water met behulp van zonlicht. Hierdoor kunt u bijna de helft op uw energieverbruik voor warm water besparen.


Lees meer over zonneboiler subsidies 2022

21% BTW teruggave zonnepanelen

Als u de zonnepalen heeft aangeschaft heeft u recht op teruggave van de BTW. De BTW moet u zelf terug vragen bij de belastingdienst. De belastingdienst ziet u als een klein bedrijfje dat energie opwekt. Ook al bent u geen ondernemer toch heeft u recht op BTW teruggave. Veel installatiebedrijven helpen klanten met de teruggaven maar ook onze partners kunnen u hiermee helpen.


Lees meer over zonnepanelen subsidies 2022

Subsidie warmtepomp 2022

Als u een warmtepomp installatie gaat aankopen dan is het goed om te kijken of u in aanmerking kan komen voor een warmtepomp subsidie. De hoogte van de subsidie in 2021 hangt af van het vermogen in Kw van de warmtepomp.

Subsidie isoleren 2022

Als u eigenaar bent van een woning en deze is uw hoofdverblijf na verbouwing of renovatie dan kan u in aanmerking komen voor subsidie. De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voorziet een subsidie voor een aantal maatregelen.

  • Isoleren van de buitenmuur met voorzetwand of van buitenaf
  • Spouwmuurisolatie
  • Dak isoleren
  • Isoleren van de vliering/zoldervloer
  • Bodem- en vloerisolatie
  • HR++ of HR+++ (triple) glas en kozijnpanelen
  • Isolerende deuren


Lees meer over isolatie subsidie 2021

Van het gas af subsidie

Van het gas af subsidie is verkrijgbaar voor iedere woning. Het maakt niet uit als u de woning  maar verduurzaamt. Isoleren van de woning. Zonneboiler of een warmtepomp overal krijgt u subsidie op.

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd: