Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Van het gas af subsidie
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Gasloos wonen

Van het gas af subsidie

Verduurzaam uw woning met de van het gas af subsidie

De energie-efficiëntie van veel Nederlandse huizen kan nog sterk worden verbeterd. De overheid stimuleert dit graag door middel van de “van het gas af subsidie” om woningbezitters te ondersteunen in hun inspanningen om energie te besparen. Hier leest u meer over de verschillende regelingen en subsidies die de overheid biedt.

Bespaar energie met huisisolatie

Het isoleren van uw woning kan een grote bijdrage leveren aan de energie-efficiëntie. Een goed geïsoleerd huis houdt warmte beter vast in de winter en blijft koeler in de zomer, wat resulteert in een lager energieverbruik en dus lagere energiekosten. Daarnaast zorgen duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen, voor een verminderde afhankelijkheid van traditionele, niet-hernieuwbare energiebronnen. Als u twee of meer energiebesparende maatregelen neemt, zoals het aanbrengen van dak-, gevel- en vloerisolatie en het plaatsen van HR++ of triple glas, kunt u aanspraak maken op een aanzienlijke subsidie.


Van het gas af isolatie

Profiteer van het verlaagde BTW-tarief voor Isolatie

Voor isolatiewerkzaamheden geldt een verlaagd BTW-tarief van 9% op het arbeidsloon. Dit is een extra stimulans om uw huis te isoleren en te genieten van de voordelen die goede isolatie met zich meebrengt, zoals energiebesparing en verbeterd wooncomfort. Let wel, dit tarief geldt enkel voor het aanbrengen van de isolatie, voor bijkomende werken zoals voorbereidende sloopwerkzaamheden wordt het reguliere BTW-tarief van 21% aangerekend. De verlaging is alleen van toepassing als de woning ouder is dan 2 jaar of al meer dan 2 jaar als woning in gebruik is.

Subsidie voor zonneboilers 2024

Zonneboilers zijn een fantastische manier om de energie van de zon te gebruiken voor het verwarmen van uw water, en met de beschikbare subsidies wordt de aanschaf nog aantrekkelijker. Afhankelijk van het type zonneboiler kan de overheidssubsidie variëren tussen de 750 en 2000 euro. Dit maakt de overstap naar zonne-energie voor warm water nog aantrekkelijker. Bovendien kunt u met een zonneboiler bijna de helft besparen op uw energieverbruik voor warm water, wat zowel uw energierekening als uw CO2-voetafdruk aanzienlijk vermindert.

Geen BTW meer op zonnepanelen: een grote winst voor huiseigenaren

In een nieuwe ontwikkeling om duurzame energie aantrekkelijker te maken voor huiseigenaren, heeft de Nederlandse overheid besloten dat de BTW op zonnepanelen niet langer betaald hoeft te worden. Dit is een aanzienlijke financiële stimulans voor degenen die overwegen om zonnepanelen te installeren.

Eerder konden huiseigenaren die zonnepanelen hadden geïnstalleerd, de BTW terugvragen bij de Belastingdienst, aangezien zij werden beschouwd als kleine bedrijven die energie opwekken. Dit proces was echter vaak ingewikkeld en tijdrovend.

Met de nieuwe regelgeving hoeft de BTW op zonnepanelen echter niet langer betaald te worden. Dit betekent dat huiseigenaren nu direct kunnen profiteren van deze kostenbesparing, zonder de noodzaak om administratieve stappen te doorlopen voor BTW-teruggave.

Dit is een belangrijke stap in de richting van het toegankelijker maken van zonne-energie voor een groter aantal huiseigenaren. De verwachting is dat deze verandering meer mensen zal aanmoedigen om zonnepanelen te installeren, waardoor we dichter bij een duurzame toekomst komen.

Warmtepomp subsidie 2024

Warmtepompen zijn een uitstekende keuze voor milieuvriendelijke verwarming en koeling van uw huis. In 2023 zijn er subsidies beschikbaar voor de aankoop van een warmtepomp. De hoogte van de subsidie hangt af van het vermogen in kW van de warmtepomp. Hiermee wil de overheid de aanschaf van energiezuinige warmtepompen bevorderen. Naast de financiële voordelen zorgen warmtepompen ook voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot, waardoor ze bijdragen aan een groenere toekomst

Subsidie voor isolatie 2024

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) biedt subsidies voor verschillende energiebesparende maatregelen, waaronder diverse soorten isolatie. Of u nu overweegt om de buitenmuur, de spouwmuur, het dak, de vliering/zoldervloer, de bodem of de vloer te isoleren, of u wilt overstappen op HR++ of HR+++ (triple) glas en kozijnpanelen of isolerende deuren, er is een kans dat u in aanmerking komt voor subsidie. Deze maatregelen kunnen uw huis comfortabeler maken en uw energierekening verlagen.

Volledig profiteren van de van het gas af subsidie

De “van het gas af subsidie” is een krachtig hulpmiddel dat beschikbaar is voor elke huiseigenaar die ernaar streeft hun woning duurzamer te maken. Ongeacht de schaal van uw duurzaamheidsplannen, of u nu wilt investeren in isolatie, een zonneboiler of een warmtepomp, er zijn financiële hulpmiddelen beschikbaar om u te ondersteunen.

De “van het gas af subsidie” is niet alleen bedoeld om uw huis energiezuiniger te maken, maar ook om bij te dragen aan de grotere doelstellingen van energie-efficiëntie en CO2-reductie in Nederland. U draagt niet alleen bij aan een schonere, groenere omgeving, maar kunt ook genieten van de financiële voordelen van energiebesparing.

Isolatie, bijvoorbeeld, is een cruciale stap in het verminderen van uw energiegebruik. Door uw woning te voorzien van dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en HR++ of triple glas, kunt u veel energie besparen. Deze veranderingen kunnen het warmteverlies van uw woning aanzienlijk verminderen, waardoor uw huis comfortabeler wordt en u minder hoeft te besteden aan verwarming en koeling. Ook het isoleren van uw huis kan worden gesubsidieerd als onderdeel van de “van het gas af subsidie”.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd: