Vervangen cv installatie
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Verwarmen

Vervangen cv installatie

Vervangen cv installatie is verstandig als u gas wil gaan besparen. De gemiddelde levensduur van een cv-ketel ligt tussen de 12 en 15 jaar.
Een cv-ketel wordt dan ook meestal vervangen na ongeveer 13 jaar.

Als de bestaande cv-ketel die u heeft inderdaad zo oud is dan is de energierekening hoogstwaarschijnlijk vele malen hoger dan hij eigenlijk zou moeten zijn.
Daarom kiezen de meeste mensen er ook voor om een nieuwe cv-ketel te laten installeren.

Het is ook mogelijk dat u eerder uw cv-ketel wilt laten vervangen omdat dat bijvoorbeeld voordeliger uitpakt dan het repareren.

Besparen op stookkosten

De kans is groot dat u tot wel 20% te veel stookkosten betaalt, omdat uw cv-ketel door ouderdom veel te veel gas verbruikt. In de wintermaanden kan dit bedrag oplopen tot wel €20,- per maand. Door uw cv-ketel te laten vervangen gaat u hoogstwaarschijnlijk flink besparen op de stookkosten. U kunt het meeste besparen door te kiezen voor een Hr-Ketel.

Een hr-ketel gaat veel efficiënter, en daarom energiezuiniger om met warmte waardoor een rendement van 100% ineens haalbaar wordt. Door middel van deze ketel kunt u €300,- per jaar besparen op uw energiekosten.

Heeft u een cv-ketel van jonger dan 12 jaar die beschadigd is? Dan kan het dus ook de moeite waard zijn om een hr-ketel te kopen om uw oude kapotte ketel te vervangen.

Optimaal rendement uit cv ketel

Een cv-ketel levert per minuut een x hoeveelheid warm water. Als deze hoeveelheid evenveel is als dat u gemiddeld gebruikt, stookt u het zuinigst en haalt u het meest optimale rendement uit uw cv-ketel. Er kan natuurlijk veel veranderen tijdens de levensduur van een cv-ketel, bijvoorbeeld als uw kinderen uit huis gaan.

Optimaal rendement uit cv ketel
Optimaal rendement uit cv ketel

Op dit moment kunt u een installateur bellen om de cv-ketel opnieuw in te laten stellen.

Voor grotere veranderingen in vraag naar warm water, bijvoorbeeld als u een bad laat plaatsen, is het vervangen van een cv-ketel vaak een betere optie. Lees hier meer: https://www.cvketel-weetjes.nl/cv-ketel-kopen/cv-ketel-vervangen/

Hybride warmtepomp

Een warmtepomp kan worden gebruikt in combinatie met een cv-ketel. Een huis dat over beide beschikt, heeft twee afzonderlijke systemen: één om energie uit de omgeving te halen en een ander om deze externe bron om te zetten in thermische of mechanische energie voor gebruik binnen het huishouden – meestal als warm water.

Dit betekent dat er meer is dan alleen een uitwisseling van warmte tussen beide systemen: ze zijn ook met elkaar verbonden via hun respectieve stroomvoorzieningen, dus wanneer u uw apparaten inschakelt (die pompen kunnen omvatten die werken op basis van elektrische weerstandselementen), zoals douches of vaatwassers, enz. zal dit geen invloed hebben op hoeveel gas/elektriciteit een van beide systemen verbruikt, omdat deze belastingen niet bij elkaar worden opgeteld, maar eerder worden “uitgebalanceerd” door elkaars prestaties – d.w.z., als op een bepaald moment slechts één van beide systemen werkt, zal het andere systeem niet werken.


Lees meer over warmtepompen

Wat is een hybride warmtepomp?

Wat is een hybride warmtepomp? Een hybride systeem combineert de voordelen van een traditionele airconditioner met die van een elektrisch verwarmingssysteem. Het kan worden gebruikt om uw huis te verwarmen en te koelen, en heeft veel voordelen ten opzichte van het gebruik van slechts één type apparatuur. De kosten variëren afhankelijk van hoeveel elektriciteit u in uw huis gebruikt, maar het kan u op de lange termijn geld besparen door uw energierekeningen te verlagen. Om meer te weten te komen over wat een hybride warmtepomp u zal kosten, leest u deze blogpost!

hybride en koelen

Een hybride warmtepomp is een type verwarmings- en koelsysteem dat zowel elektriciteit als aardgas gebruikt om het gebouw van warm water of stoom te voorzien. De elektrische compressor werkt op lage snelheid, terwijl een efficiënte externe dampcompressie koelcyclus hoge prestaties levert met minder energie dan conventionele apparatuur.

Onlangs is een nieuw soort verwarmings-/koelsysteem ontstaan dat bekend staat als “hybride” en dat werkt door twee technologieën te combineren: één voor het genereren van warm water (elektriciteit) en een andere technologie om het te comprimeren tot oververhitte damp voor transport door leidingen (aardgas). Door dit innovatieve ontwerp kunnen deze systemen efficiënter werken dan hun traditionele tegenhangers, omdat zij met een kleinere input een hoger rendement kunnen produceren


Lees meer over hybride warmtepomp

Subsidie hybride warmtepomp

De overheid biedt een subsidie om de kosten van de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp te verlagen.

hoeveel subsidie krijg je op een hybride warmtepomp? De overheid biedt een stimulans voor mensen die dit type verwarmingssysteem in hun huis willen kopen of installeren, maar ook voor iedereen die het geïnstalleerd heeft maar een ander toestel wil kopen.

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

elektrische verwarming
Elektrische verwarming
Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
Elektrische cv ketel
Elektrische cv-ketel