Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Zonwerende raamfolie
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Isolatie

Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolies zorgen ervoor dat zonlicht en Uv-straling buiten blijven en zorgen ervoor dat de ruimtes in uw huis, school of pand snel opwarmen. De zon straalt op de Raam van uw pand, hierdoor wordt de woning verwarmd. Zonwerende glasfolies houden die scherpe zonnestralen tegen. De eigenschappen van enkel glas en dubbele beglazing zorgen voor een opwarmende effect van de zon nauwelijks tegen kunnen gaan. HR, HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas bieden na enkele zonnige dagen uiteindelijk onvoldoende weerstand om de warmte uit u woning te houden.

Dit kan snel een eenvoudig opgelost worden met een zonwerende raamfolie. De zelfklevende plakfolie laat het daglicht eenvoudig door, maar de zelfklevende zonwerende folie houdt wel de warmte buiten.

Een zonwerende raamfolie kan je eenvoudig aanbrengen

Een zonwerende raamfolie kun je eenvoudig aanbrengen aan de buitenkant, maar het kan ook aan de binnenzijde worden aangebracht. Voor sommige ruimte kun je ook kiezen voor een verduisterende raamfolie. De zonwerende raamfolie die aan de buitenkant van het raam geplakt wordt, onderscheidt zich van het interieur raamfolie door een hogere kwaliteit. Deze zonwerende glasfolie kan dan ook het beste gebruikt worden als isolerende raamfolie. De zonwerende raamfolie is beschermd tegen de weersinvloeden.

Zonwerende raamfolie

De straling van de zon bestaat in principe uit diverse elementen. De eerste is de infrarood straling die we voelen als warmte, de tweede is de UV-straling welke niet zien en de laatste is en het zichtbare licht.

Als de zon op een raam schijnt, functioneert het zonwerende raamfolie als een soort zonnescherm. Hierdoor is zonwering niet nodig. Een ander voordeel van de zonwerend raamfolie is dat het de ultraviolette straling en de hoeveelheid warmte en licht dat door het raam komt tegenhoudt. Hoeveel warmte en licht wordt tegengehouden is afhankelijk van het soort zonwerend raamfolie.

In zonwerende raamfolie zitten speciale UV-absorbers die ervoor zorgen dat warmte voor een groot deel tegengehouden worden. Hierdoor is de zonwerende glasfolie perfect te gebruiken als raamisolatie folie. De donker getinte en spiegelende warmte werende raamfolie kan een temperatuurverlaging van maar liefst 5 tot 9 graden opleveren!

Warmtewerende folie

Er is eigenlijk geen verschil tussen de twee soorten raamfolies, warmtewerende folie of zonwerende folie is slechts een andere benaming. De folie in deze categorie is zowel de zonwerend folie als warmtewerend raamfolie en zorgt daardoor dus voor minder warmte in huis en minder zonlicht in huis. Bovendien bezitten deze zonwerende folie de eigenschap dat ze ook voor vermindering van uv-stralen zorgen.

Warmtewerende folie
Warmtewerende folie

Raamfolie zelfklevend

Wanneer u zelf de zonwerende raamfolie gaat monteren dan dient u de juiste specificaties van de leverancier op te volgen. Het glas moet zichtbaar goed gereinigd worden en met de juiste producten kun je relatief eenvoudig de plakfolie aanbrengen.

Het is misschien voordelig als u zelf de zonwerende raamfolie monteert, maar u moet goed opletten dat u tijdens aanbrengen van de zonwerende raamfolie geen luchtbellen onder de folie krijgt. Pas na het aanbrengen van de zonwerende folie kun je de folie op maat afsnijden. Dit doe je met een scherp foliemesje.

Zonwerende folies

Een zonwerende folie heeft in de winter nog een goede eigenschap. De isolerende en reflecterende werking zorgt er dan ook voor dat u een aanzienlijke besparing op uw energiekosten krijgt. Met raamisolatie folie kan de verwarming in de winter namelijk een standje lager. Dit komt doordat deze isolerende raamfolie de K-waarde (isolatiewaarde) tot wel 41% kan verbeteren! Bovendien is onze raamisolatie folie een ‘groen’ alternatief als u maatschappelijk verantwoord bezig wilt zijn.

Zelf monteren zonwerend raamfolie

Beperk eenvoudig de zon licht inval en lichtstralen. Het zelf monteren van een warmtewerende raamfolie is zeer eenvoudig te doen. In de handleiding zal een goede instructie worden gegeven en de ramen zullen goed schoongemaakt moeten worden. Alle zonwerende folies worden geleverd met een duidelijke installatie-instructie. Folie wordt per vierkante meter worden ook geleverd met een overmaat van 5 cm. Zo kunt u zonder zorgen de zonwerende folie zelf monteren

Folie om het UV licht buiten te houden

Er zijn enkele folies aan die geschikt zijn voor zonwering. De goedkope zonwerende raamfolie is zelfklevend en superdun. Deze voordelige folie is bovendien verkrijgbaar in een spiegelende variant. Het opplakken van deze folie is niet voor iedereen even gemakkelijk. Eenvoudiger is het plakken van statische folie tegen UV licht, zonlicht en infrarood stralen. Dit folie is veel dikker dan zijn zelfklevend en groot voordeel is dat het herbruikbaar is.

Een zonwerende folie waarbij je van buiten niet naar binnen kan kijken, maar van binnen wel naar buiten. ”s Avonds, wanneer het buiten donker is en je binnen het licht aan hebt, werkt dit effect tegenovergesteld en kun je niet naar buiten kijken, maar men wel bij je naar binnen.

Aanbrengen glasfolie

Gebruik bij het aanbrengen van raamfolie een rakel! De rakel wordt gebruikt om het aangebrachte folie mooi glad te strijken, de eventueel ontstane luchtbellen in het folie te verwijderen of het eventueel gebruikte water weg te wissen. De rakel is een handige, onmisbare tool in plakfolieland. Gebruik de tool altijd voorzichtig zodat je het folie er niet mee beschadigd!

Hoe werkt zonwerend raamfolie?

De straling van de zon bestaat in principe uit 3 elementen. Ten eerste de infrarood straling die we voelen als warmte, ten tweede de UV-straling welke niet zichtbaar is en ten derde het zichtbare licht. Wanneer de zon op een raam schijnt, functioneert het zonwerende glasfolie als een soort zonnescherm dat de ultraviolette straling en de hoeveelheid warmte en licht dat door het raam komt reguleert.

Hoeveel warmte en licht wordt tegengehouden is afhankelijk van het soort tintfolie en hoeveel instraling u heeft op de ramen.

Raamfolie op de auto

Wil je het tintfolie op de ramen van je auto plakken? Houd dan wel rekening met regels die door de wet zijn opgelegd. Zo mag je je achterraam en achterste zijramen zomaar van verduisterend raamfolie voorzien, maar gelden er voor het voorraam en voorste twee zijramen regels die betrekking hebben op de mate van verduistering.

Statisch raamfolies

U heeft raamfolie gekocht en nu wilt u de raamfolie aanbrengen op het raam. Helemaal niet moeilijk, iedereen kan het. Of het nu het aanbrengen van statisch hechtende folie, het aanbrengen van zelfklevende raamfolie of het aanbrengen van zonwerende folie is. Raamfolie is makkelijk te bewerken. Of u nu de raamfolie puur voor decoratie wilt, tegen inkijk maar met maximale lichtinval of raamfolie in verschillende vormen / figuren tegen het raam wilt, het is allemaal mogelijk. Hieronder staat een stappenplan en handige tips voor het aanbrengen van raamfolie.

Statisch raamfolie plakfolie

Het beplakken montage van statische raamfolie tegen glas, verhoogt het risico op een thermische breuk. Bij normaal enkel en dubbelglas is het risico het laagst. Heeft u HR-glas, andere isolerend of speciaal glas: vraag uw glasleverancier naar de mogelijkheden voor het plaatsen van raamfolie. Dit in verband met mogelijke thermische breuk. Wanneer u niet weet wat voor soort glas u heeft, informeer dan bij glasleverancier heeft de technische gegevens van uw glas. U weet dan of het soort folie geschikt is en op welke kant van de ramen de folies geplakt kunnen worden.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

vloerisolatie
Vloer isolatie
Dakisolatie
Spouwmuurisolatie
Spouwmuur isolatie