Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Aargasvrij wonen
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

Bijgewerkt op:

in

Energieadvies

Aardgasvrij wonen

Als u de stap wilt maken naar aardgasvrij wonen, heeft u waarschijnlijk recht op diverse subsidies. Dit kunt u uitzoeken op de site bij het rvo, maar ook kunt u advies inwinnen bij een energieadviseur.

aardgasvrij wonen

All-electric wonen

Een volledige All-Electric woning verbruikt 3500 tot 4500 kWh extra stroom. Het zou mooi zijn als u deze stroom op een duurzame manier op uw eigen dak zou kunnen opwekken. Als dat niet mogelijk is om zoveel energie op te wekken kunt u er ook voor kiezen om het restant van de stroom duurzaam in te kopen. Deze stroom is dan duurzaam opgewekt met een windmolen of een zonnepark.

Kosten warmtepomp

Als u de woning compleet moet aanpassen om de woning gasloos te maken krijgt u te maken met forse investeringen. Daarom is het raadzaam om goed te kijken wat alles kost en is het belangrijk dat u eerst begint met de woning te isoleren. Er zijn verschillende soorten warmtepompen en hieronder ziet u een kosten overzicht.

Lucht/water warmtepomp gemiddeld     € 7.000 tot € 15.000

Lucht /lucht warmtepomp gemiddeld     € 4.000 tot € 9.000

Water/ water warmtepomp gemiddeld € 13.000 tot € 20.000

Bodem/ water warmtepomp gemiddeld € 13.000 tot € 25.000

Stappenplan gasloos wonen

Om een ​​warmtepomp te plaatsen, moeten alle ramen voorzien zijn van HR ++ of driedubbele beglazing. Triple glas zorgt voor een beter comfort dan HR++ glas. Niet in elk kozijn kan HR+++ glas worden gemonteerd. Buiten en binnen moet er voldoende ruimte zijn om de warmtepomp te plaatsen. Ten slotte moet u vloer- of wandverwarming gebruiken. Ook moet er plaats zijn om een sanitaire boiler te plaatsen.

Elektrische warmtepomp

Een duurzame manier om met een volledige elektrische warmtepomp uw huis verwarmen. De warmtepomp verwarmt niet alleen het huis, maar kan ook warm water voor de keuken en badkamer maken. De elektrische warmtepomp verwarmt het huis op een lage temperatuur. Het belangrijkste is dat de warmte efficiënte manier wordt verdeeld in de ruimte. Denk aan een vloerverwarming afgiftesysteem, maar je kunt ook gebruik maken van een laag temperatuur verwarming systeem. (LTV). In combinatie met groene duurzaam opgewekte stroom kan de warmtepomp een duurzaam alternatief voor aardgas. Dit kan dus helpen voor aardgasvrij wonen. Een nadeel van de warmtepomp is dat de warmtepomp veel ruimte inneemt. Dit kan betekenen dat de woning flink verbouwd moet worden.

Kosten zonneboiler

De kosten van een zonneboiler zijn afhankelijk van de gezinsituatie. Gebruik u veel water, je veel water, heeft u kinderen of gaat u graag in bad? Dit is allemaal belangrijk om een juiste kostenberekening te maken. Een zonneboiler voor een gezin van 5 personen kost ongeveer € 2800. Op deze zonneboiler installatie kunt u ook subsidie aanvragen. Op www.rvo.nl kunt u vinden hoeveel subsidie u krijgt.

Is mijn woning geschikt voor een zonneboiler?

Om een zonneboiler te plaatsen, moet er ruimte beschikbaar zijn op het dak van de woning. Twee tot vier vierkante meter. Daarnaast moet er bij uw cv-ketel ruimte zijn voor een warmwateropslagtank, ook wel boiler of sanitair buffervat genoemd.

heatpipe zonneboiler

Een zonneboiler kan warm water maken voor in de badkamer of keuken. Omdat de zon niet altijd schijnt, wordt een zonneboiler vaak in combinatie gebruikt met een elektrische boiler. Als u zonnepanelen op het dak heeft liggen kunt u de stroom salderen op de momenten dat u te veel stroom opwerkt. Als de zon schijnt wekken de zonnepanelen veel stroom op en de thermische panelen wekken het warme water op voor het douchen. Op deze dagen verbruikt u geen elektrische energie en levert het meer op dan het u kost.

Zonneboiler heatpipe

Kosten inductiekookplaat

De kosten om een inductiekookplaat te kopen zijn de laatste jaren gedaald. De kosten voor een inductieplaat hangt af van het type en soort. Inductiekookplaten zijn te koop vanaf € 200. Let wel op de meterkast moet geschikt zijn of geschikt gemaakt worden.

Verbruik inductiekookplaat

Verbruikt uw inductiekookplaat minder dan 3600 watt dan kan deze op een wandcontactdoos worden aangesloten. Een grotere inductiekookplaat verbruikt meer stroom en moet aangesloten worden op een perilex wandcontactdoos. Echter zal er in de meterkast ook aanpassingen gemaakt moeten worden. Het kan dan worden aangesloten op een standaard stopcontact. Het aansluiten in de meterkast moet gebeuren door een erkende installateur. Als er in de meterkast, maar 1 fase wordt aangeboden door het nutsbedrijf kunt u vaak kosteloos een verzwaring aanvragen.

Elektrisch alternatief

Het elektrische alternatief voor koken op gas is koken met een inductieplaat. Deze manier vak koken is een veilige en energiebesparende kookmethode. Extra duurzaam is deze methode als u gebruik maakt van uw eigen opgewekte zonne-energie. Hoe eenvoudig het is om de inductiekookplaat aan te sluiten, hangt af van het elektrisch vermogen van de inductie kookplaat. Dit verschilt per model. Zie hiervoor de gebruiksaanwijzing van de inductiekookplaat.

Kosten vloerisolatie

De kosten van een gemiddelde vloerisolatie bedragen € 1.500. Voor deze werkzaamheden kunt u van de rijksoverheid subsidie aanvragen waarmee de kosten uit eindelijk meevallen. De kosten van spouwmuurisolatie bedragen ongeveer € 1850. Om deze werkzaamheden goed in te schatten zal een expert een keer in de gevel moeten kijken. De spouwmuur expert boort een gaatje in de voeg en zal kijken wat de voorwaarde van de spouwmuur is en hoeveel isolatie in de spouwmuur moet.

Ook kan hij dan een advies geven over de soorten isolatie. De kosten door het vervangen van HR +++ of driedubbele beglazing bedragen € 2.500. Op de arbeid voor het plaatsen van isolatieglas hoeft u maar 9 % btw te betalen waarmee u direct kosten bespaart. De kosten voor het isoleren van het schuine dak bedragen 2.200 euro. Ook op deze werkzaamheden kunt u bij de rijksoverheid subsidie aanvragen. Als deze werkzaamheden zijn uitgevoerd zult u direct merken dat u veel meer comfort hebt in de woning en u bespaart flink op de gasrekening. Uiteindelijk bespaart u ook op de CO2-uitstoot.

Woning isoleren

Om in uw woning te beginnen met het isoleren van de spouwmuren en de vloerisolatie in de kruipruimte hoeft niet direct de complete woning verbouwd te worden. Dit is een van de onderdelen hoe u aardgasvrij kunt gaan wonen. Deze werkzaamheden zijn vaak in 1 of 2 dagen klaar. Als de ramen vervangen moeten voor HR++ of triple glas kan dit vanaf buiten worden geplaatst.

Isolerende maatregelen

De verwarming verbruikt de meeste energie in huis. Een goed geïsoleerde woning houdt de warmte beter vast, waardoor u minder hoeft te stoken en dus minder aardgas verbruikt. Ook als u kiest voor een duurzaam verwarmingssysteem is het belangrijk dat de woning goed is geïsoleerd. Denk aan dakisolatie. Een dak wat niet is geïsoleerd is kan een van de grootste energieverspillend zijn in een huis. Andere manieren om uw woning beter te isoleren zijn: vloerisolatie, HR +++ of driedubbele beglazing en spouwisolatie.

Welke isolatiemaatregelen er in uw woning nodig zijn, hangt af van de staat van uw woning. Er kan namelijk al begonnen zijn met energiebesparende maatregelen. Om dit goed in kaart te brengen is een advies van een energiebesparingsadviseur raadzaam. Deze kan een woningscan maken van uw woning en een advies uitbrengen. Met dit advies kunt u beginnen met het maken van de volgende stap naar aardgasvrij wonen.

isolerende maatregelen

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Online energieadviseur
Online energieadvies
Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Persoonlijk energieadvieseur aan huis
Energieadvies aan huis