Fujitsu airco’s en warmtepompen

Fujitsu airco’s en warmtepompen

Fujitsu airconditioning

Fujitsu airco's en warmtepompen

Fujitsu airco’s en warmtepompen behoren tot de top van de wereld. Het hoofkantoor van Fujitsu is gevestigd in de Japanse stad Kawasaki. Ze hebben al meer dan 50 jaar ervaring als ontwikkelaar van kwaliteit airco’s en warmtepompen. Ze zijn in meer dan 100 landen actief met een duidelijke missie, veel comfort op het vlak van klimaatbeheersing maar wel met veel aandacht voor het milieu.

We leveren een compleet programma van single- split en multi- split airco’s 1 airco voor meerdere kamers en hebben een complete lijn met  VRF airconditioning systemen in ons programma. Al onze airco’s hebben voor koelen een minimale energie label van A+ of hoger voor verwarmen en A++ of hoger voor koelen, dit is afhankelijk van het type warmtepomp. Goede kenmerken van een Fujitsu airco’s zijn, energiezuinig , moderne vormgeving , eenvoudige bediening en R32 koudemiddel vulling.

Fujitsu inverter technologie

Fujitsu heeft in hun eigen fabrieken een A-label inverter ontwikkeld die bijdraagt aan een energiezuinige airco’s of warmtepomp. Deze inverter technolgie zorgt dat de compressor met DC gelijkstroom modulerend aangestuurd wordt. Hiermee heb je een lagere aanloopstroom en dit maakt de airco’s en warmtepomp uitermate geschikt om in woonhuizen en kleine kantoren te gebruiken. Hiermee kan je vrij eenvoudig  meerdere kamers  koelen of verwarmen.

Ook kunnen we hiermee een groot tempratuurbereik halen met koelen of verwarmen. Door deze technologie zijn we van energielabel A naar A+ tot de zuinige A++ label gegaan. Hierdoor kunnen onze Fujitsu airco’s en warmtepompen optimaal presteren bij koudere tempraturen. Onze kwaliteit airco’s en warmtepomp kan optimaal en zuinig presteren tussen de + 7 en -10 graden celcius. Hiermee onderscheiden we ons ten opzichte van de collega’s.

Single split Fujitsu airco

Fujitsu single split airco’s zijn er in diverse modellen en type opgenomen in ons programma. Hiermee kan je 1 ruimte koelen of verwarmen. Voor iedere situatie is een oplossing om je juiste airconditioner te selecteren. De single split airco’s zijn in 4 type beschikbaar in wand unit, cassette unit, plafond of muur unit en als inbouw unit. Al onze single split airco’s kunnen tussen de 15 en 20 meter van binnenunit tot aan de buitenunit geplaatst worden. Dit is afhankelijk van het model en type airco. De meeste airco’s worden geleverd in een 230 V aansluiting.

Fujitsu lucht water warmtepomp

Multi split Fujitsu airco

Fujitsu multi split airco’s  zijn beschikbaar in diverse uitvoering. We hebben buitenunits die 2 tot 6 binnenunits op een buitenunit kunnen worden aangesloten worden. Hiermee kan je meerdere ruimtes koelen of verwarmen. De binnenunits kunnen allemaal koelen of verwarmen. Op de fujitsu multi split buitenunits kunnen alle modellen binnenunits op worden aangesloten. Er kan dus eenvoudig een wandunit gecombineerd worden met een cassette unit en een inbouwunit. Afhankelijk van het type buitenunit kan tussen de 40 en 80 meter koelleiding worden aangesloten worden. Hierdoor is de fujitsu multi split airco een uitstekende oplossing en een woonhuis te verwarmen of koelen in een gasloze woning. Je kan alleen niet in meerdere ruimtes koelen of verwarmen tegelijk.

fujitsu multi split airconditioning

Energiezuinige airco's van Fujitsu

Bij Fujitsu staat kwaliteit en energiezuinigheid hoog in het vaandel. Het is dan ook niet gek dat ze trots zijn dat ze bij de wereld top behoren als het gaat over geluid en energieverbruik. De meeste airco’s en warmtepomp systemen hebben dan ook een A++ label. Deze prestatie wordt niet op één moment gemeten maar er wordt juist gekeken naar het gemiddelde jaarlijkse verbruik. Sinds 1 januari 2013 is er een energieprestatie label SEER/SCOP. Deze normering houdt rekening met de wisselende buitentemperaturen over het gehele jaar.

De verwarmings presaties bij lage buiten tempraturen tellen nu ook mee bij de beoordeling van het seizoen rendement. Fujitsu warmtepompen en airco’s presteren erg goed bij een buiten tempraturen tussen de +7 en – 15 c Celsius. Dit is hier in Nederland dus niet vaak aan de hand. Maar een warmtepomp die met deze buitentempraturen optimaal kan presteren zal minder energie verbruiken en de woning altijd op de juiste tempratuur krijgen.

Onderhoud aan Fujitsu airco’s

Het onderhoud aan een Fujitsu airco’s is erg belangrijk! Vervuilde filters en buitenunits dragen niet bij aan een energiezuinige airco installatie. Een airco waar de filters vervuild van zijn verbruikt meer energie dan een airco waar de lucht eenvoudig door de airco unit gezogen kan worden. Ook kan de installateur tijdig problemen of waarde volle tips geven als hij bij u op bezoek is voor het jaarlijks onderhoud. Voor het reinigen van uw Fujitsu airco installatie raden wij u aan een gespecialiseerd F Gassen gecertifieerde installateur in te schakelen. Deze installateur is bevoegd om aan uw dure installatie te werken.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: