Warmtepomp kopen in duitsland

Warmtepomp kopen in duitsland

Warmtepomp kopen in Duitsland

Warmtepomp kopen in Duitsland

Een warmtepomp kopen in Duitsland kan zijn voordelen en nadelen hebben. Je moet bedenken dat als er iets aan de hand is met je warmtepomp dat niet iedere installateur zomaar langs komt. Hij heeft deze ook niet  geplaatst. Ook de Nederlandse importeurs kunnen en zijn vaak niet bereid om service te verlenen. Een importeur is ook alleen maar een verdeelpunt voor de installateur. Importeurs kopen ook vaak garantie bij de producent af zodat je een hogere korting krijgen en nemen ze garantie gevallen voor lief. Dus goedkoop kan ook duurkoop zijn. Duitsland telt momenteel bijna een miljoen warmtepompen. De helft van alle nieuwbouwprojecten, waaronder woningen, krijgt momenteel een warmtepomp geïnstalleerd.

Duitse warmtepompen

Zo is in Duitsland het afgelopen jaar in de nieuwbouw het marktaandeel van de warmtepompen voor het eerst in de geschiedenis boven de gasinstallatie uitgekomen, met respectievelijk 43 procent en 42 procent van de markt. “De nieuwe CO2-wetten en de financiële steun van de overheid hebben zonder meer een zeer grote en positieve invloed op deze ontwikkeling”, duidt Martin Sabel van het Duitse Bundesverband Wärmepumpen. “Aannemers en stadsplanners beschouwen warmtepompen steeds vaker als standaard voor nieuwbouwwoningen.

Warmtepomp Duitsland
Warmtepomp

Toenemende vraag warmtepompen uit Duitsland

De vraag groeit tevens door de toenemende verbeteringen op het gebied van efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid, en er wordt ook meer aandacht besteed aan design. Wij verwachten dat het marktaandeel de komende jaren zal blijven stijgen, aangezien ook particulier gebruik van de warmtepomp kan bijdragen aan het behalen van de ambitieuze Duitse en Europese klimaatdoelstellingen.

Subsidie warmtepomp 2021 uit duitsland

Als u een warmtepomp installatie gaat aankopen dan is het goed om te kijken of u in aanmerking kan komen voor een warmtepomp subsidie. De hoogte van de subsidie in 2021 hangt af van het vermogen in Kw van de warmtepomp. Op de website van RVO kunt u lezen wat de hoogte van de warmtepomp subsidie is.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners:

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn