Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
ventilatie in gasloos huis
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Ventilatie

Ventilatie in gasloos huis

Huis ventilatie

Ventilatie in gasloos huis is erg belangrijk in een gasloos huis. Als u energiezuinig gaat wonen, begint u met de woning goed te isoleren. Als u woning goed is geïsoleerd, kan er door de muren en dak geen verse lucht meer in de woning komen. Schone lucht is noodzakelijk voor iedereen. Schone binnenlucht zorgt voor een goede gezondheid. In 1 op de 9 woningen in Nederland zit schimmel. Daarom is ventilatie in een gasloos huis zo belangrijk naar mate u uw huis beter isoleert.

Natuurlijke ventilatie

Ventileren betekent niets anders dan het afvoeren van vervuilde lucht en het aanvoeren van verse lucht. Natuurlijke ventilatie is dan ook niets meer dan het openzetten van ramen en deuren. Sommige woningen hebben ventilatieroosters in de ramen. Deze kunt u openzetten waardoor u op een natuurlijke manier kunt ventileren.

Wat is ventilatie

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie werd vaak aangebracht in woningen die rond 1980 zijn gebouwd. In de verdiepingsvloer zijn luchtkanalen gemaakt die de vervuilde lucht uit de woning zuigen. Of uw woning ook ventilatie heeft, kunt u zien aan de witte ventielen in het plafond en aan een ventilatiebox op de bovenste verdieping van uw woning.

ducobox_wand

Ventilatie in gasloos huis

Ventilatie is een belangrijke factor bij het ontwerpen van een gasloos huis. Gasloze huizen worden ontworpen om luchtdicht te zijn, wat betekent dat de ventilatie zorgvuldig moet worden geregeld om een comfortabel binnenklimaat te garanderen. Er zijn verschillende ventilatiesystemen die in een gasloos huis gebruikt kunnen worden, maar het meest voorkomende is het mechanische ventilatiesysteem. Dit systeem gebruikt ventilatoren om verse lucht het huis in te blazen en muffe lucht het huis uit te blazen. De ventilatoren kunnen handmatig of automatisch bediend worden, afhankelijk van de behoeften van de bewoners.

Ventileren

Een andere ventilatiemogelijkheid die in een gasloos huis gebruikt kan worden is het natuurlijke ventilatiesysteem. Dit systeem vertrouwt op wind en temperatuurverschillen om de ventilatie aan te drijven. Het kan worden gebruikt in combinatie met het mechanische ventilatiesysteem of als zelfstandig systeem. Gasloze huizen hebben meestal één of meer ventilatieopeningen die geopend of gesloten worden om de ventilatie te regelen.

De grootte en het aantal openingen hangt af van de grootte van het huis en het klimaat. In warme klimaten worden vaak grotere openingen gebruikt om meer luchtstroom toe te laten en te voorkomen dat het huis te warm wordt. In koude klimaten worden kleinere openingen gebruikt om het warmteverlies te beperken. Ventilatie is een belangrijke overweging bij het ontwerpen van een gasloos huis, maar het is slechts één onderdeel van het creëren van een comfortabel en efficiënt binnenmilieu.

Ventileren in huis

Het ventileren van een huis is essentieel voor het behoud van een gezonde leefomgeving. Door regelmatig te ventileren, zorgt men voor een constante aanvoer van frisse lucht, wat helpt om vocht, schadelijke stoffen en vervuilde lucht te verwijderen. Ventilatie in huis draagt bij aan het voorkomen van gezondheidsproblemen, zoals allergieën en ademhalingsproblemen, en het vermindert ook de kans op schimmelvorming. Een efficiënte manier om dit te bereiken is door het installeren van een luchtventilatiesysteem in huis. Zo’n systeem zorgt voor een gestage en gecontroleerde luchtstroom, waardoor het binnenklimaat aanzienlijk verbetert. Het is daarom van groot belang om te investeren in goede ventilatie voor een optimaal wooncomfort.

Balans ventilatie

In een woning die voorzien is van een balans ventilatie zit vaak een WTW-unit. Deze WTW-unit vervangt de koude, verse lucht van buiten met de vervuilde, warme lucht uit de woning. Dit is een energiezuinige manier van lucht zuiveren in uw huis.

Waarom ziet u tegenwoordig in nieuwbouwwoningen altijd een WTW-unit? Een WTW-unit kan het energieverbruik met zeker 40% verminderen. Dit is duurzaam en de woning wordt zo voorzien van schone lucht. Schone lucht is goed voor de gezondheid en voorkomt de groei van schimmels.

4

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

ventilatiesysteem in huis
Ventilatie
warmteterugwin unit wtw
Warmteterugwinning
ventilatie in gasloos huis
Ventilatie in huis