Inhoudsopgave

VRF airconditioning systeem

Een vrf airconditioning systeem is geschikt om kantoorgebouwen of ruimtes waar meer dan 6 binnenunits op 1 buitenunit kunnen worden geplaatst. Een vrf aircosysteem kan uit gevoerd worden in een 2 pijps of 3 pijps systeem. Met een 3 pijps systeem kan men koelen en verwarmen in diverse ruimte tegelijk.

VRF systeem

Een VRF Airconditioning Systeem bestaat uit een of meerdere grote buitenunits waar meerdere binnen units aan gekoppeld zijn. Er zijn hierin ook vele opties in mogelijk, niet alleen in soorten binnen units maar ook kan de installatie uitgevoerd worden dat iedere kamer apart kan koelen of verwarmen tegelijkertijd.

Ook kan op een VRF Airconditioning Systeem een WTW installatie aangesloten worden. Hiermee wordt de lucht in de ruimte opgezogen en wordt de lucht gekoeld of verwarmd weer terug de ruimte ingeblazen vermengd met verse buitenlucht. Dit wordt vaak toegepast in grotere kantoorpanden. 

Deze installaties zijn kostbaar in aanschaf maar er zitten ook subsidies op. Aangezien dit installatie technisch goed bekeken en uitgerekend moet worden is het verstandig om diverse specialisten uit te nodigen om samen een goed en energiezuinig plan te ontwepen.

Vrf airconditioning systeem

VRF airconditioning systeem

Het VRF airconditioningsysteem is een moderne, energie-efficiënte methode om commerciële gebouwen te koelen. Dit type airconditioning kan worden gebruikt in grote kantoor- en winkelruimten waar meerdere ruimten tegelijkertijd verschillende temperaturen vereisen.

Het VRF airconditioningsysteem is een innovatieve manier om uw bedrijf koel te houden en tegelijkertijd geld te besparen op de elektriciteitsrekening!

VRF airconditioning toepassingen

Het VRF airconditioningsysteem wordt toegepast in verschillende soorten gebouwen, waaronder woonhuizen en commerciële kantoorruimten. Het maakt een maximale controle over elke zone mogelijk door individuele units op verschillende plaatsen in het gebouw te gebruiken om bepaalde zones of kamers koel te houden terwijl andere warm blijven.

 Dit type koelsysteem kan een grotere energie-efficiëntie opleveren dan traditionele HVAC-systemen, aangezien één unit niet de hele ruimte hoeft te bedienen wanneer slechts een deel ervan wordt gebruikt, mits de juiste zoneregelingen worden gebruikt die helpen bij het beheren van hoeveel lucht er gaat naar waar dit het meest nodig is en hoe laat deze moet worden geleverd in structuren zoals grote winkelcentra, ziekenhuizen, luchthavens enz.

VRF airconditioning energieverbruik

Het vrf airconditioningsysteem vermindert het energieverbruik met 50% in vergelijking met conventionele systemen.

De vrf airconditioner kan een consument de beste optie als het gaat om het besparen op hun energierekeningen, omdat ze de gemiddelde huiseigenaar de maandelijkse elektriciteitsrekening tot de helft van wat normaal wordt gebruikt in vergelijking met andere soorten van gemeenschappelijke eenheden gevonden vandaag, zoals venster of draagbare, alle terwijl het bereiken van zeer vergelijkbaar niveau van koeling en comfort voor de gebruikers.

VRF airconditioning kosten

De kosten voor een airconditioningsysteem variëren afhankelijk van waar u woont en welke functies de unit heeft.

De kosten van een centrale airconditioner varieert op basis van het al dan niet leidingen, als er upgrades inbegrepen in de aankoopprijs, zoals zoneregeling, energiebesparende technologie zoals een variabele snelheid compressor om de efficiëntie te maximaliseren met behoud van comfort niveau in uw huis. 

Airconditioning systemen met deze geavanceerde technologieën kunnen worden geprijsd veel hoger dan die zonder hen worden toegevoegd in hun basismodel die alleen basisfunctionaliteit beschikbaar net waardoor het noodzakelijk dat ze zelfs extra componenten down time reparaties overbelasting van elektrische bronnen bij gebruik op piektijden van het jaar kan ook resulteren in verhoogde prijzen doe wat onderzoek online van gekwalificeerde leveranciers die installatie diensten leveren, zodat u precies weet. Op een vrf airco systeem zit ook subsidie hier lees je meer over airconditioning en subsidie.