Warmtepomp installateur

Warmtepomp installateur

warmtepomp installateur

Warmtepomp installateur

Warmtepomp installateur

Wilt u een warmtepomp laten installeren? Dan is het belangrijk dat u een goede warmtepomp installateur vindt die gespecialiseerd is in het installeren van verschillende soorten warmtepompen. Voor de aanschaf van een warmtepomp begint altijd met een goed advies of de woning geschikt is.

Wanneer jij je huis milieuvriendelijk wil gaan verwarmen is het aan te adviseren om de ervaren warmtepompinstallateurs vanaf dit deel van het aankoopproces al in de arm te nemen.

De installateur die gespecialiseerd is in warmtepompen heeft immers een cursus gevolgd om klanten te kunnen adviseren op het gebied van warmtepomp plaatsen.

Hij beheerst niet alleen de techniek van het installeren; hij weet ook aan welke eisen een warmtepomp installatie aan moet voldoen en of uw huis geschikt is. Een installatiebedrijf werkt dan ook niet op zichzelf maar samen met een leverancier van de warmtepompen.

Warmtepomp installatie

Iedere warmtepomp installatie heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Maar iedere woning is anders en iedere installateur moet eerst goed bekijken of u een vakkundige installatie in uw woning is geïnstalleerd. De warmtepomp installateur kan u advies geven.

Een woning waar een warmtepomp wordt aangesloten moet wel voorzien zijn van vloerverwarming. Als u een woning wilt verwarmen met duurzame energie dan is het raadzaam om te kijken of de woning goed geïsoleerd is. De warmtepomp werkt op een lage temperatuur en dan werkt slecht met radiatoren.

Warmtepomp installatie
Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Als uw woning verwarmd wordt op gas met een cv ketel dan is het verstandig om een goed advies te vragen bij de warmtepomp installateur. Veel installateurs hebben verstand van cv ketels maar minder ervaring om een woning te verwarmen met een warmtepomp.

Is uw woning niet geschikt voor een volledige all elektric oplossing dan is de hybride warmtepomp een oplossing. Ook hoeft u dan geen boiler te nemen voor warm water. Voor de plaatsing en aanschaf van een warmtepomp staat een forse investering.

Maar voor aanschaf van een warmtepomp kunt u ook in aanmerking komen voor een subsidie. Deze subsidie drukken gelijk de installatiekosten voor de warmtepomp. Ook uw woning krijgt een hoger energielabel.

Lucht water warmtepomp

Om lucht water warmtepompen te installeren heeft u een installateur nodig die een F Gassen certificering heeft. Installateurs die deze certificering niet hebben mogen niet aan de buitenunit werken.

In de buitenunit zit een speciaal koel gas en om met dit gas te werken moet de installateur en het installatiebedrijf gecertificeerd voor zijn. Veel lokale installateurs zijn niet gespecialiseerd in het installeren van warmtepompen.

Een lucht water warmtepomp werkt op stroom de compressor in de buitenunit wordt aangesloten middels koelleidingen aan de binnenunit. De buitenunit maakt gebruik van de energie uit de buitenlucht.

De warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft de warmte af aan de binnenunit. Deze warnte wordt via een pomp afgegeven aan de verwarming. De warmtepomp geeft de warmte af aan de installatie zo kunt u de woning verduurzamen.

Op deze installatie zit subsidie de hoogte van de subsidie hang af van het vermogen van de installatie. Om de stroom duurzaam op te wekken kan je gebruik gemaakt worden van duurzame energie van de zonnepanelen.

CV ketel

De cv ketel gebruikt gas en zorgt voor de verwarming van de radiatoren of voor warm water. Een installateur die verstand heeft van warmtepompen kan alles vertellen over subsidie van warmtepompen.

De installateur die veel ervaring heeft levert u een totaalplaatje en weet de installatie vakkundig de juiste aanpassingen te maken. Door gebruik te maken van alle subsidie mogelijkheden die er zijn vallen de installatiekosten voor de warmtepomp uiteindelijk mee.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: