warmtepomp installateur
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Warmtepomp

Warmtepomp installateur

Een warmtepomp installateur is gespecialiseerd in het installeren van warmtepompen. Wilt u een warmtepomp laten installeren? Dan is het belangrijk dat u een goede installateur vindt die gespecialiseerd is in het installeren van verschillende soorten warmtepompen. Voor de aanschaf van een warmtepomp begint altijd met een goed advies of de woning geschikt is. Wanneer je je huis milieuvriendelijk wil gaan verwarmen is het aan te adviseren om de ervaren warmtepompinstallateurs vanaf dit deel van het aankoopproces al in de arm te nemen.

De installateur die gespecialiseerd is in warmtepompen heeft toch een cursus gevolgd om klanten te kunnen adviseren over warmtepomp plaatsen. Hij beheerst niet alleen de techniek van het installeren; hij weet ook aan welke eisen een warmtepomp installatie aan moet voldoen en of uw huis geschikt is. Een installatiebedrijf werkt dan ook niet op zichzelf maar samen met een leverancier van de warmtepompen.

BRL-100 gecertificeerde warmtepomp installateur

Voor het ontwerpen van een warmtepomp installatie is het van belang dat de installateur meedenkt over het afgiftesysteem. Het afgifte systeem is het belangrijkste om de warmtepomp goed te laten functioneren. Gespecialiseerde warmtepomp installateurs berekenen, maar kijken ook naar de ventilatie. Als de ventilatie in de woning in orde is gebruikt de warmtepomp minder energie en hiermee profiteren de eindgebruikers van door een lage energierekening.

De warmtepomp installateurs kijken ook of er gebruik gemaakt kan worden van een bodem warmtepomp of een brine warmtepomp die gebruik maakt van grondwater. Als je een warmtepomp met grondwater als bron hebt dan zal daarvoor een ander toestel en afgiftesysteem gewenst zijn. Installateurs met veel praktijk ervaring kunnen over deze producten en specificaties het best advies geven. Ook hebben de warmtepomp installateurs veel praktijkervaring. Een water water warmtepomp is ook een optie. Water water warmtepompen zijn ook een goede optie.

Warmtepomp installatie

Iedere warmtepomp installatie heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Maar iedere woning is anders en iedere installateur moet eerst goed bekijken of u een vakkundige installatie in uw woning is geïnstalleerd. Een woning waar een warmtepomp wordt aangesloten moet wel voorzien zijn van vloerverwarming. Als u een woning wilt verwarmen met duurzame energie dan is het raadzaam om te kijken of de woning goed geïsoleerd is. De warmtepomp werkt op een lage temperatuur en dan werkt slecht met radiatoren.

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Als uw woning verwarmd wordt op gas met een cv ketel dan is het verstandig om een goed advies te vragen bij de installateur. Veel installateurs hebben verstand van cv ketels maar minder ervaring om een woning te verwarmen met een warmtepomp. Is uw woning niet geschikt voor een volledige all elektric oplossing dan is de hybride warmtepomp een oplossing.

Ook hoeft u dan geen boiler te nemen voor warm water. Voor de plaatsing en aanschaf van een warmtepomp staat een forse investering. Maar voor aanschaf van een warmtepomp kunt u ook in aanmerking komen voor een subsidie. Deze subsidie drukken gelijk de installatiekosten voor de warmtepomp. Ook uw woning krijgt een hoger energielabel.

Lucht water warmtepomp

Om lucht water warmtepompen te installeren heeft u een installateur nodig die een F Gassen certificering heeft. Installateurs die deze certificering niet hebben mogen niet aan de buitenunit werken. In de buitenunit zit een speciaal koel gas en om met dit gas te werken moet de installateur en het installatiebedrijf gecertificeerd voor zijn. Veel lokale installateurs zijn niet gespecialiseerd in het installeren van warmtepompen. Een lucht water warmtepomp werkt op stroom de compressor in de buitenunit wordt aangesloten middels koelleidingen aan de binnenunit. De buitenunit maakt gebruik van de energie uit de buitenlucht.

De warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft de warmte af aan de binnenunit. Deze warmte wordt via een pomp afgegeven aan de verwarming. De warmtepomp geeft de warmte af aan de installatie zo kunt u de woning verduurzamen. Op deze installatie zit subsidie de hoogte van de subsidie hang af van het vermogen van de installatie. Om de stroom duurzaam op te wekken kan je gebruik gemaakt worden van duurzame energie van de zonnepanelen.

CV ketel

De cv ketel gebruikt gas en zorgt voor de verwarming van de radiatoren of voor warm water. Een installateur die verstand heeft van warmtepompen kan alles vertellen over subsidie van warmtepompen. De installateur die veel ervaring heeft levert u een totaalplaatje en weet de installatie vakkundig de juiste aanpassingen te maken. Door gebruik te maken van alle subsidie mogelijkheden die er zijn vallen de installatiekosten voor de warmtepomp uiteindelijk mee.

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

hoogtemperatuur warmtepomp
Warmtepomp
hybride warmtepomp scoort
Hybride warmtepomp
Lucht-water warmtepomp
Lucht-water warmtepomp