Warmtepomp kopen

Warmtepomp kopen

Een warmtepomp kopen? Is het beter om te vragen wat een warmtepomp u bespaart op uw energierekening of hoeveel een nieuwe installatie kost? De besparingen van warmtepompen kunnen aanzienlijk zijn, wat betekent dat de initiële kosten voor de installatie ervan snel zijn terugverdiend.

 Behalve dat u geld bespaart en ons milieu verbetert door minder CO2 uit te stoten, zijn zonnepanelen ook een optie voor mensen die meer controle willen over hun elektriciteitsbehoefte.

 Wanneer ze geïnstalleerd worden met fotovoltaïsche modules (zonnecellen), bieden deze units zowel verwarming in de winter als koeling tijdens de zomermaanden wanneer airconditioning niet volstaat, omdat ze de warmte naar buiten overbrengen in plaats van de binnentemperatuur op te pompen zoals traditionele elektrisch aangedreven systemen doen!

Wat kost gas per m3

Besparen op energiekosten​

Een warmtepomp is een ingenieus apparaat dat niet afhankelijk is van gas om te werken. De energie die nodig is voor verwarming kan worden onttrokken aan de buitenlucht of de grond, afhankelijk van uw locatie en de voorkeur voor temperatuur binnen. 

Een warmtepomp kopen is een goede oplossing om elektrisch een woning te verwarmen. Zolang u thuis stroom hebt, start een warmtepomp automatisch wanneer het buiten koud genoeg is, zodat u nooit meer een verwarming nodig hebt!

 Met een enkele unit die minder dan €800 kost, geïnstalleerd in de meeste huizen, kan dit honderden euro’s per jaar besparen als ze dagelijks worden gebruikt tijdens de wintermaanden – vooral omdat er geen vaste kosten meer zijn nadat je jezelf hebt losgekoppeld van het gasbedrijf vanwege hun torenhoge prijzen in de afgelopen jaren (een extra €123~264/jr), is er echt niets meer dat iedereen tegenhoudt die het wil maken

Warmtepomp kopen alle informatie vindt u op gaslozewoningen.nl

Warmtepomp kopen huis eigenaar

In een huis is een luchtwarmtepomp vanwege zijn efficiëntie de betere oplossing dan een aardwarmtepomp. Dit artikel legt uit waarom. Lucht wordt in de ons omringende landen al heel lang toegepast en wint nu ook in Nederland aan populariteit omdat het gasverbruik kan worden teruggedrongen, geld kan worden bespaard en er minder CO2 in onze atmosfeer wordt uitgestoten. Een woning elektrisch verwarmen met een warmtepomp is zeer duurzaam.

Lucht-water warmtepomp kopen

Wilt u misschien een lucht-water warmtepomp kopen? Of twijfelt u er nog over? De nieuwste innovatie op het gebied van woningverwarming is een lucht-water-warmtepomp, die bestaat uit twee componenten: een buitenunit en een binnen component. Dit innovatieve apparaat produceert energiezuinig warm water voor ruimteverwarming en gezond tapwater. Wanneer u kiest voor een kwalitatief hoogstaand model met een hoger rendement, varieert de prijs sterk; deze kan oplopen van €7000 tot €19000 (exclusief subsidie of andere besparingen).

Bespaar op goede isolatie prijs het laagst bij vloerverwarming

Het rendement van de warmtepomp is het beste bij Lage Temperatuur Verwarming (LTV), zoals vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmtepomp hoeft minder hard te werken, kan kleiner worden gemaakt en kost minder. Als u op zoek bent naar een systeem dat minimaal onderhoud vereist, maar toch efficiënte warmte levert, dan kan dit net uw go-to optie zijn!

Prijs hoger bij radiatoren of slechte isolatie

U hoeft geen sloopploeg in te schakelen en uw hele huis opnieuw op te bouwen alleen maar om gas te verwijderen. Er is een eenvoudige oplossing die zelfs werkt als u centrale verwarming gebruikt met traditionele radiatoren, zolang die slecht of helemaal niet geïsoleerd zijn! Als dit waar is, vervang ze dan door lucht/water warmtepompen met hoge temperatuur (HT) – deze produceren warm water tot 80 graden Celsius zoals elke andere boiler dat doet!

Hoog temperatuur warmtepomp

Het enige verschil? Een normale HT-pomp gebruikt alleen energie uit de buitenlucht in plaats van brandstof zoals aardgas, waardoor ze veel milieuvriendelijker zijn, maar ook minder effectief. Maar er is een oplossing: door twee verschillende “gestapelde” warmtepompen op elkaar te stapelen in één circuit – LT+.Om een huis duurzaam te verwarmen, heb je energie en ruimte nodig. 

Een doorsnee verwarmingssysteem is meer dan genoeg voor de meeste huizen in de wintermaanden, maar niet zo veel in de zomers. Wat als er een alternatief was? Dankzij de moderne technologie is dat heel goed mogelijk – en dat terwijl je je ecologische voetafdruk verkleint! 

HT warmtepompen

Dat is waar  HT-warmtepompen in het spel komen met hun hybride ontwerp dat twee boven elkaar gestapelde circuits in één pomp omvat: dit betekent dat ze zowel kunnen koelen en verwarmen als sanitair warm water kunnen leveren zonder dat er zonnepanelen geïnstalleerd hoeven te worden (die nog meer ruimte in beslag nemen). Met slechts 330 vierkante meter die deze nieuwe modellen nodig hebben tegenover 1000 vierkante meter voor de traditionele modellen, kunnen mensen die op zoek zijn naar extra woonruimte nu.

Lucht-lucht warmtepomp kopen

Denkt u erover na om een lucht/lucht warmtepomp te kopen? De lucht/lucht-warmtepomp is een betrouwbaar en energiezuinig koelsysteem. Het gebruikt alleen buitenlucht als bron, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is zonder schade door wegstromend water of overstroming door een externe stroomvoorziening zoals andere systemen vereisen. Hierdoor voelt uw huis natuurlijker aan met minimale geluidsoverlast terwijl u toch de kamertemperatuur naar believen kunt aanpassen – en dat alles voor één betaalbare prijs!

De beste manier om te beschrijven hoe de lucht/lucht warmtepomp werkt zou zijn dat het buitenlucht aanzuigt, die fungeert als zowel verwarmings- als koelmiddel, afhankelijk van wat er binnen nodig is; ondertussen zijn er geen zorgen over allerlei soorten vloeistoffen die in uw huis lekken, in tegenstelling tot sommige traditionele modellen waar ze constante stroomtoevoer nodig hebben. € 1.800,- tot en met € 7.500,- (particulieren krijgen geen subsidie, bedrijven met winstoogmerk wel).

Prijs aardwarmtepomp

Een grondwarmtepomp is aanzienlijk duurder dan een luchtwarmtepomp. Dit heeft alles te maken met de te installeren bron, die meestal tussen de € 3.000,- en € 5.000,- kost voor een gesloten bron. Voor putten met een grotere capaciteit en open bronnen variëren de kosten van ongeveer € 10,- tot € 100,- per vierkante meter boordiepte van meer dan 15 meter onder het maaiveld. Deze kosten komen bovenop de kosten die reeds zijn gemaakt bij de aankoop van de elektrische pompen zelf (die variëren van vergelijkbare prijzen).

 

Het onderhoud van deze apparaten kan ook oplopen tot minstens 20% meer dan anders het geval zou zijn geweest – dit alles omdat ze zijn gebouwd rond wat bekend staat als “gesloten lus” systemen in plaats van alleen warm water omhoog te zuigen door leidingen of gewoon te vertrouwen.

Installatiekosten aardwarmtepomp

 De installatiekosten van een traditionele luchtwarmtepomp zijn een investering die in veel gevallen niet opwegen tegen de voordelen. Veel moderne woningen zijn beter geïsoleerd en de ramen zijn energiezuiniger; deze twee factoren maken het minder waarschijnlijk dat huiseigenaren dergelijke systemen nodig hebben. In sommige gevallen kan het installeren van een warmtepomp echter een besparing van €1000 per jaar op uw energierekening opleveren!

 

De installatiekosten kunnen variëren van €11k-€25k, afhankelijk van of u een gesloten of open systeem installeert – maar dit zal sterk afhangen van waar u woont (gemiddeld klimaat). Bijvoorbeeld: wie in een warmer klimaat woont, wil misschien iets met een hoger rendement zodat hij niet zoveel elektriciteit verbruikt door temperatuurextremen, terwijl iemand die ergens in de kou woont waarschijnlijk het meeste baat zou hebben.

 

Warmtepomp subsidie 2021

De overheid geeft subsidie op de warmtepomp. Hier kunt u kijken of u recht heeft op een warmtepomp subsidie. De warmtepomp subsidie bedraagt tussen de 1500 en 2500 euro.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: