Wat kost gas per m3
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Warmtepomp

Warmtepomp kopen

Een warmtepomp kopen? Er zijn verschillende mogelijkheden om een volledig elektrische warmtepompen in uw woning te installeren. Er zijn echter nog veel vragen of deze warmtepomp geschikt is voor uw woning. Is het beter om te vragen wat een warmtepomp u bespaart op uw energierekening of hoeveel een nieuwe installatie kost? De besparingen van hybride warmtepompen kunnen aanzienlijk zijn, wat betekent dat de initiële kosten voor de installatie ervan snel zijn terugverdiend.

Behalve dat u geld bespaart en ons milieu verbetert door minder CO₂ uit te stoten, zijn zonnepanelen ook een optie voor mensen die meer controle willen over hun elektriciteitsbehoefte. Wanneer ze geïnstalleerd worden met fotovoltaïsche modules (zonnecellen), bieden deze units zowel verwarming in de winter als koeling tijdens de zomermaanden wanneer airconditioning niet volstaat, omdat ze de warmte naar buiten overbrengen in plaats van de binnentemperatuur op te pompen zoals traditionele elektrisch aangedreven systemen doen!

Warmtepomp kopen

Elektrische warmtepomp

Een warmtepompsysteem is een ingenieus apparaat dat niet afhankelijk is van gas om te werken. De energie die nodig is voor verwarming kan worden onttrokken aan de buitenlucht of de grond, afhankelijk van uw locatie en de voorkeur voor temperatuur binnen.  Een all electric warmtepomp kopen is een goede oplossing om elektrisch een woning te verwarmen. Een all electric warmtepomp vervangt de hr-ketel. Voor aanschaf van een warmtepomp gaat kopen van een warmtepomp goed gekeken worden of de bestaande radiatoren gebruikt kunnen worden.

Zonne-energie


Hybride warmtepompen

Met een enkele unit die minder dan € 800 kost, na aftrek van de investeringssubsidie duurzame energie geïnstalleerd in de meeste huizen, kan dit honderden euro’s per jaar besparen. Als ze dagelijks worden gebruikt voor de wintermaanden – vooral omdat er geen vaste kosten meer zijn nadat je jezelf hebt losgekoppeld van het gasbedrijf vanwege hun torenhoge prijzen in de afgelopen jaren (een extra € 123~264/jr.), is er echt niets meer dat iedereen tegenhoudt die het wil maken. De hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. De hybride warmtepomp kan aangesloten worden op de bestaande radiatoren en voor koude dagen heb je de cv-ketel nodig.

Warmtepomp kopen huis eigenaar

In een huis is een luchtwarmtepomp vanwege zijn efficiëntie de betere oplossing dan een aardwarmtepomp. Dit artikel legt uit waarom. Lucht wordt in de ons omringende landen al heel lang toegepast en wint nu ook in Nederland aan populariteit omdat het gasverbruik kan worden teruggedrongen, geld kan worden bespaard en er minder CO₂ in onze atmosfeer wordt uitgestoten. Een woning elektrisch verwarmen met een warmtepomp is zeer duurzaam.

Lucht-water warmtepomp kopen

Wilt u misschien een lucht-water warmtepomp kopen? Of twijfelt u er nog over? De nieuwste innovatie op het gebied van woningverwarming is een lucht-water-warmtepomp, die bestaat uit twee componenten: een buitenunit en een binnen component.

Dit innovatieve apparaat produceert energiezuinig warm water voor ruimteverwarming en gezond tapwater. Wanneer u kiest voor een kwalitatief hoogstaand model met een hoger rendement, varieert de prijs sterk; deze kan oplopen van € 7000 tot € 19000 (exclusief subsidie of andere besparingen).

Type warmtepompen

Er zijn type warmtepompen dat maakt het lastig om een juiste keuze te maken. Een warmtepomp gebruik van een bron. Het type warmtepomp wordt altijd aangesloten worden op een afgifte systeem. Een goed afgiftesysteem zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Als de woning geschikt is voor het gekozen voor de juiste warmtepomp kan de installateur starten met de installatie.

Bespaar op goede isolatie prijs het laagst bij vloerverwarming

Het rendement van de warmtepomp is het beste bij Lage Temperatuur Verwarming (LTV), zoals vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmtepomp hoeft minder hard te werken, kan kleiner worden gemaakt en kost minder. Als u op zoek bent naar een systeem dat minimaal onderhoud vereist, maar toch efficiënte warmte levert, dan kan dit net uw go-to optie zijn!

Prijs hoger bij radiatoren of slechte isolatie

U hoeft geen sloopploeg in te schakelen en uw hele huis opnieuw op te bouwen alleen maar om gas te verwijderen. Er is een eenvoudige oplossing die zelfs werkt als u centrale verwarming gebruikt met traditionele radiatoren, zolang die slecht of helemaal niet geïsoleerd zijn!

Als dit waar is, vervang ze dan door lucht/water warmtepompen met hoge temperatuur (HT) – deze produceren warm water tot 80 graden Celsius zoals elke andere boiler dat doet!

Hoog temperatuur warmtepomp

Het enige verschil? Een normale HT-warmtepomp gebruikt alleen energie uit de buitenlucht in plaats van brandstof zoals aardgas, waardoor ze veel milieuvriendelijker zijn, maar ook minder effectief. Maar er is een oplossing: door twee verschillende “gestapelde” warmtepompen op elkaar te stapelen in één circuit – LT+. Om een huis duurzaam te verwarmen, heb je energie en ruimte nodig.  Een doorsnee verwarmingssysteem is meer dan genoeg voor de meeste huizen in de wintermaanden, maar niet zo veel in de zomers. Wat als er een alternatief was? Dankzij de moderne technologie is dat heel goed mogelijk – en dat terwijl je je ecologische voetafdruk verkleint! 

HT Warmtepomp

Dat is waar HT-warmtepompen in het spel komen met hun hybride ontwerp dat twee boven elkaar gestapelde circuits in één pomp omvat: dit betekent dat ze zowel kunnen koelen en verwarmen als sanitair warm water kunnen leveren zonder dat er zonnepanelen geïnstalleerd hoeven te worden (die nog meer ruimte in beslag nemen). Met slechts 330 vierkante meter die deze nieuwe modellen nodig hebben tegenover 1000 vierkante meter voor de traditionele modellen, kunnen mensen die op zoek zijn naar extra woonruimte nu.

Lucht-lucht warmtepomp kopen

Denkt u erover na om een lucht/lucht warmtepomp te kopen? De lucht/lucht-warmtepomp is een betrouwbaar en energiezuinig koelsysteem. Het gebruikt alleen buitenlucht als bron, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is zonder schade door wegstromend water of overstroming door een externe stroomvoorziening zoals andere systemen vereisen. Hierdoor voelt uw huis natuurlijker aan met minimale geluidsoverlast terwijl u toch de kamertemperatuur naar believen kunt aanpassen – en dat alles voor één betaalbare prijs!

De beste manier om te beschrijven hoe de lucht/lucht warmtepomp werkt, zou zijn dat het buitenlucht aanzuigt, die fungeert als zowel verwarmings- als koelmiddel, afhankelijk van wat er binnen nodig is; ondertussen zijn er geen zorgen over allerlei soorten vloeistoffen die in uw huis lekken, in tegenstelling tot sommige traditionele modellen waar ze constante stroomtoevoer nodig hebben. € 1.800,- tot en met € 7.500,- (particulieren krijgen geen subsidie, bedrijven met winstoogmerk wel).

Prijs aardwarmtepomp

Een grondwarmtepomp is aanzienlijk duurder dan een luchtwarmtepomp. Dit komt door de te installeren bron, die meestal tussen de € 3.000,- en € 5.000,- kost voor een gesloten bron. Voor putten met een grotere capaciteit en open bronnen variëren de kosten van ongeveer € 10,- tot € 100,- per vierkante meter boordiepte van meer dan 15 meter onder het maaiveld. Deze kosten komen bovenop de kosten die al zijn gemaakt bij de aankoop van de elektrische pompen zelf (die variëren van vergelijkbare prijzen).

Warmtepompen die gebruik maken van de bodem als energiebron of grondwater als bron kunnen ook bij een lage buitentemperatuur goed verwarmen. Met het boren moet men voorzichtig zijn voor het milieu. De boor installatie moet aan strengen eisen voldoen. De warmtebron wordt aangesloten op de installatie. Voor deze warmtepompen kun je subsidies aanvragen.

Warmtepomp onderhoud

Het onderhoud van deze apparaten kan ook oplopen tot minstens 20% meer dan anders het geval zou zijn geweest – dit alles omdat ze zijn gebouwd rond wat bekend staat als “gesloten lus” systemen in plaats van alleen warm water omhoog te zuigen door leidingen of gewoon te vertrouwen.

Installatiekosten aardwarmtepomp

 De installatiekosten van een traditionele luchtwarmtepomp zijn een investering die in veel gevallen niet opwegen tegen de voordelen. Veel moderne woningen zijn beter geïsoleerd en de ramen zijn energiezuiniger; deze twee factoren maken het minder waarschijnlijk dat huiseigenaren dergelijke systemen nodig hebben. In sommige gevallen kan het installeren van een warmtepomp echter een besparing van € 1000 per jaar op uw energierekening opleveren! De installatiekosten kunnen variëren van €11k-€25k, afhankelijk van of u een gesloten of open systeem installeert – maar dit zal sterk afhangen van waar u woont (gemiddeld klimaat).

Bijvoorbeeld: wie in een warmer klimaat woont, wil misschien iets met een hoger rendement zodat hij niet zoveel elektriciteit verbruikt door temperatuurtermen, terwijl iemand die ergens in de kou woont waarschijnlijk het meeste baat zou hebben.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp met een cv-ketel. Hybride elektrische warmtepomp kan uw woning op een duurzame manier verwarmen. Je kunt de hybride warmtepomp samen met de huidige cv-ketel combineren. Hierdoor zal het gasverbruik dalen. De hybride warmtepomp werkt op elektriciteit.

Een slimme thermostaat zorgt dat de warmtepomp verwarmt als er genoeg warmte uit de buitenlucht te halen is. Met een hybride systeem hoeft u de huidige cv-ketel niet direct te vervangen. Een nieuwe ketel zorgt er wel voor in combinatie met een lucht water warmtepomp dat u een lagere energierekening krijgt.

All electric warmtepompen

Overweeg je een all-electric warmtepomp te kopen? Wil je weten hoe die werkt? Welke soorten warmtepompen er nog meer zijn? We leggen het je graag uit. Bij een all-electric oplossing heb je geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig. De warmtepomp zorgt zelfstandig voor het verwarmen van de woning én voor warm water. Daarvoor gebruikt de warmtepomp duurzame energie uit de buitenlucht of uit de bodem en elektrische stroom. Nefit Bosch heeft verschillende all-electric luchtwarmtepompen en all-electric bodemwarmtepompen.

Nefit Bosch heeft verschillende luchtwarmtepompen die zelfstandig uw woning verwarmen en zorgen voor warm water: je hebt geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig. Dit zijn de zogeheten ‘All-electric’ luchtwarmtepompen. De buitenunit gebruikt de buitenlucht als bron. Het systeem is zo efficiënt dat hiermee het hele jaar door je huis en tapwater kunnen worden verwarmd, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen. In combinatie met groene stroom is je verwarming CO2-neutraal.

Lucht water warmtepompen

Lucht-water warmtepomp gebruikt duurzame energie uit de buitenlucht om uw woning van warm water of verwarming te voorzien. Dit type lucht-water warmtepomp is een energiezuinig alternatief om de traditionele verwarmingsketel te vervangen.

Hierdoor kunt u af van de fossiele brandstoffen. Een lucht-water warmtepomp kan op een zeer efficiënte manier cv-water en warm water maken. Een ander voordeel is het bij nieuwe woningen makkelijker om de wettelijke EPC-norm halen en voor bestaande woningen een groener energielabel verkrijgen.

ISDE warmtepomp subsidie

De overheid geeft subsidie op de warmtepomp. Hier kunt u kijken of u recht heeft op een warmtepomp subsidie. De warmtepomp subsidie bedraagt tussen de 1500 en 2500 euro. De investeringssubsidie duurzame energie kan de installateur mee helpen subsidie aanvragen. Na aanschaf van een warmtepomp zult u besparen op de energiekosten. Volledig elektrische warmtepompen hebben periodiek onderhoud nodig.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

hoogtemperatuur warmtepomp
Warmtepomp
hybride warmtepomp scoort
Hybride warmtepomp
Lucht-water warmtepomp
Lucht-water warmtepomp