Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Warmtepomp lucht water

Wat maakt warmtepomp lucht water populair?

De luchtwater warmtepomp is een populaire variant voor verwarming omdat het relatief eenvoudig is om gebouwen duurzamer te maken met beperkte investeringen. Vroeger kon je bij lage buitentemperaturen niet vertrouwen op een luchtbronsysteem om voldoende warmte te leveren; maar de systemen van tegenwoordig hebben elektronische expansieventielen en modulerende componenten die de werking zelfs bij -15˚C weer regelen!

De warmtepomp lucht water is een duurzame alternatief voor aardgas gestookte cv-ketels. Luchtwater warmtepompen onttrekken energie aan de buitenlucht voordat ze worden afgegeven aan het warmwatersysteem of de radiatoren van uw huis om u een comfortabele temperatuur te bieden. Deze apparaten kunnen worden gebruikt voor toepassingen met een lage temperatuur, zoals vloerverwarmingssystemen.

Een luchtwater-warmtepomp is een apparaat dat gebruik maakt van de verdampingskracht om gebouwen te koelen of verwarmen. Luchtwater warmtepompen werken door warme, of koude buitenlucht aan te zuigen en die te verdampen.  

lucht water warmtepomp fujitsu

Warmteverliesberekening

Een warmteverliesberekening of transmissieberekening genoemd is nodig om de warmteverliezen van de woning te berekenen. Met de benodigde gegevens kan een juiste keuze gemaakt worden voor de selectie van de juiste warmtepomp. Het benodigde verwarmingsvermogen zorgt dat de vloerverwarming de woning op de juiste temperatuur krijgen.

warmteverliesberekening

Lucht water warmtepomp

Een lucht water warmtepomp is energiezuinig, duurzaam, en maakt op een efficiënte manier om gebruik te maken van de natuurlijke energie van buiten, waardoor zowel tijd als elektriciteit wordt bespaard. Lucht warmt op of koelt af wanneer het in contact komt met de verdamper en dat is de reden waarom een ventilator in de winter warm op uw gezicht blaast vanwege de nabijheid van hete radiatoren. Een luchtwater-warmtepomp onttrekt deze gratis energie en zet deze om in warmte.

Een luchtwarmtepomp is een geweldige manier om warm te blijven en geld te besparen in de winter. Een lucht/water-warmtepomp onttrekt energie aan de buitenlucht, maar met een innovatieve twist: hij kan het hele jaar door worden gebruikt! Hierdoor hoeft u uw verwarming minder vaak aan te zetten op die koude dagen wanneer er net niet genoeg zon of wind is om natuurlijke verwarmingsoplossingen zoals zonnepanelen hun werk te laten doen. En natuurlijk, omdat het zijn energie uit onze omgeving haalt in plaats van fossiele brandstoffen te verbranden die kooldioxide in de atmosfeer brengen. (en andere vervuilende stoffen), heeft deze methode geen invloed op de opwarming van de aarde, terwijl het toch comfortabele warmte binnenshuis levert.

Warm water met warmtepomp

Energiekosten lucht water warmtepomp

U kunt veel geld besparen op de energiekosten Er zijn diverse warmtepomp subsidies beschikbaar De warmtepomp kan relatief eenvoudig geïntegreerd worden als u installatie daar klaar voor is. De luchtwater warmtepomp kan eenvoudig de vloerverwarming voorzien van warm water De warmtepomp kan koelen en verwarmen De warmtepomp heeft tot -15 graden buiten temperatuur nog volledige capaciteit.

Online energieadvies

Bent u op zoek naar een warmteverliesberekening met een online energieadvies? Door de vele jaren heen heb ik veel warmtepomp installaties gezien, maar ook vele installaties die niet goed werkte. Hiervoor heb ik het online energieadvies ontwikkeld. Tijdens het gesprek bespreken we de vragenlijst en uw wensen. Alle vragen die u heeft bespreken we hier. Daarna kunnen we een maatwerk offerte aanbieden zodat u hiermee uw woning kunt verduurzamen of helemaal van het gas af halen. Ook kunt u met het online advies rapport samen met uw eigen installateur aan de slag.

Online energieadviseur
Elektrische lucht lucht warmtepomp

Kosten lucht water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kan in het begin duurder zijn, maar kan op de langetermijngoedkoper uitvallen. De Total Cost of Ownership omvat alle kosten van uw project: aankoopprijs, verbruikskosten en installatie-/onderhoudskosten. Het is mogelijk dat u een iets minder duur model kunt krijgen met weinig onderhoud als dit belangrijk voor u is. Een verstandige besluitvormer zal bij zijn aankoop altijd de Total Costs of Ownership (TCO) nadenken over. De prijs alleen zegt namelijk niet alles over de kosten, zoals installatie- en onderhoudskosten. Total Cost Of Ownership: De TCO omvat zowel de directe uitgaven en gebruik plus indirecte uitgaven die verband houden met de tijd die in beslag wordt genomen door het onderhoud.

luchtwater warmtepompen

Luchtwater-warmtepompen gebruiken buitenlucht en elektriciteit om het systeem efficiënter te maken. Dit komt omdat er natuurlijke energie zit in al die koude, winterse lucht! Warmtepompen zijn een stuk goedkoper dan andere verwarmingsmethoden omdat ze gebruik kunnen maken van deze gratis bron. Vergeleken met elektrische vloerverwarmingssystemen, die alleen op elektriciteit werken en 1 kW produceren voor elke kilowatt die ze verbruiken, kunnen deze rendabele machines 5 keer zoveel energie teruggeven voor hetzelfde geld!

Luchtwater warmtepomp Fujitsu

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die gebruikt kunnen worden voor het verwarmen en koelen van woningen en het opwekken van warm water. Hier zijn enkele van de belangrijkste soorten:

Lucht-water warmtepomp

Ventilatie warmtepomp

Hybride warmtepomp

Grondgebonden warmtepomp

Warmtepomp zwembad

Aardwarmtepomp

Lucht-water warmtepomp in nieuwbouw huis

Een nieuw huis bouwen is spannend, want het betekent dat je je droomhuis vanaf de grond kunt opbouwen. Maar dat brengt verantwoordelijkheid en planning met zich mee, dus zorg ervoor dat u een goed stappenplan heeft. Op gaslozewoningen.nl kunt u hier veel over lezen. Als u kiest voor een lucht-water warmtepomp is het belangrijk dat u de installatie en warmte afgiftesysteem direct aanpast zodat u hier veel voordeel bij heeft.

Nieuwbouwhuis met lucht water warmtepomp
Voordelen monoblock warmtepomp

Welke lucht-water warmtepomp moet ik kiezen?

Het is belangrijk te weten dat er veel factoren buiten de warmtepomp zelf zijn waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een verwarmingssysteem. Factoren als plaats, isolatieniveau, vloeroppervlak en kubieke meters spelen allemaal een rol bij het bepalen van het soort lucht-waterwarmtepomp dat het beste zal werken voor iemands behoeften. Bij gaslozewoningen.nl heeft een informatieve website over dit onderwerp samengesteld met gedetailleerde informatie. Over hoe u ervoor kunt zorgen dat u het juiste systeem kiest door rekening te houden met alles wat we hebben genoemd voordat u uw aankoopbeslissing neemt! U kunt ook eenvoudig een installatie partner vinden om uw warmtepomp installatie te plaatsen.

Binnendeel en buitendeel

Een lucht-water warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit brengt de warmte over naar uw binnenunit. In de binnen unit wordt warm water opgewekt en gaat naar het afgiftesysteem.

luchtwater warmtepomp met sanitair tapwater
COP SCOP rendement warmtepomp

COP Lucht water-warmtepomp

De COP (Coëfficiënt Of Performance) van een warmtepomp is een maat voor de efficiëntie van de warmtepomp. Het is het verhoudingsgetal tussen de hoeveelheid energie die de warmtepomp levert en de hoeveelheid energie die nodig is om de warmtepomp te laten werken. Bijvoorbeeld, als een warmtepomp een COP van 4 heeft, betekent dit dat de warmtepomp vier keer zoveel energie levert als er aan de warmtepomp wordt geleverd. Hoe hoger de COP van een warmtepomp, hoe efficiënter het systeem werkt en hoe lager het energieverbruik.

ISDE subsidie warmtepomp

Een ISDE subsidie voor een warmtepomp installatie is een subsidie die door de overheid wordt verstrekt aan huishoudens die een warmtepomp willen aanschaffen. De subsidie is bedoeld om de aanschaf van een warmtepomp te vergemakkelijken en de uitstoot van CO₂ te verminderen. De ISDE subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp en kan oplopen tot 50% van de aanschafprijs. Ook is het belangrijk om te weten dat de ISDE subsidie alleen geldt voor warmtepompen die aan bepaalde normen voldoen. Zorg er daarom voor dat je de juiste warmtepomp aanschaft.

isde subsidie

Onze tips over warmtepompen

Hybride warmtepomp
Hybride warmtepomp
Aardwarmtepomp
Aardwarmtepomp
ventilatie warmtepomp
Ventilatiewarmtepomp