Warmtepomp lucht water

De warmtepomp lucht water is een duurzame alternatief voor aardgas gestookte cv ketels. Luchtwater warmtepompen onttrekken energie  aan de buitenlucht voordat ze worden afgegeven aan het warmwatersysteem of de radiatoren van uw huis om u een comfortabele temperatuur te bieden. Deze apparaten kunnen worden gebruikt voor toepassingen met een lage temperatuur, zoals vloerverwarmingssystemen.

Een luchtwater-warmtepomp is een apparaat dat gebruik maakt van de verdampingskracht om gebouwen te koelen of verwarmen. Luchtwater warmtepompen werken door warme, of koude buitenlucht aan te zuigen en die te verdampen.  

Luchtwater warmtepomp

Inhoud

Wat maakt warmtepomp lucht water populair?

 

De luchtwater warmtepomp is een populaire variant voor verwarming omdat het relatief eenvoudig is om gebouwen duurzamer te maken met beperkte investeringen. Vroeger kon je bij lage buitentemperaturen niet vertrouwen op een luchtbronsysteem om voldoende warmte te leveren; maar de systemen van tegenwoordig hebben elektronische expansieventielen en modulerende componenten die de werking zelfs bij -15˚C weer regelen!

Warmteverliesberekening

Waarom een warmteverliesberekening zo belangrijk is? Om het vermogen van de warmtepomp lucht water goed te kunnen berekenen is het belangrijk dat de warmteverliezen van de woning bekend zijn.
Warmteverliezen ontstaan door dat koude buitenlucht binnenkomt. Een transmissie berekening gaat na hoeveel warmte de woning verliest.

Online energieadvies

Bent u op zoek naar een warmteverliesberekening met een online energieadvies en een hieraan gekoppeld warmtepomp advies? Hiermee kunt u eenvoudig een warmtepomp offerte aanvragen bij de installateur,

Warmteverliesberekening

Energiekosten lucht water warmtepomp

U kunt veel geld besparen op de energiekosten Er zijn diverse warmtepomp subsidies beschikbaar De warmtepomp kan relatief eenvoudig geïntegreerd worden als u installatie daar klaar voor is

De luchtwater warmtepomp kan eenvoudig de vloerverwarming voorzien van warm water De warmtepomp kan koelen en verwarmen De warmtepomp heeft tot -15 graden buiten temperatuur nog volledige capaciteit

Lucht/ water warmtepomp

luchtwater warmtepompen

Luchtwater-warmtepompen gebruiken buitenlucht en elektriciteit  om het systeem efficiënter te maken. Dit komt omdat er natuurlijke energie zit in al die koude, winterse lucht! Warmtepompen zijn een stuk goedkoper dan andere verwarmingsmethoden omdat ze gebruik kunnen maken van deze gratis bron. Vergeleken met elektrische vloerverwarmingssystemen, die alleen op elektriciteit werken en 1 kW produceren voor elke kilowatt die ze verbruiken, kunnen deze rendabele machines 5 keer zoveel energie teruggeven voor hetzelfde geld!

Lucht water warmtepomp

Een lucht water warmtepomp is energiezuinig, duurzaam, en maakt op een efficiënte manier om gebruik te maken van de natuurlijke energie van buiten, waardoor zowel tijd als elektriciteit wordt bespaard. Lucht warmt op of koelt af wanneer het in contact komt met de verdamper en dat is de reden waarom een ventilator in de winter warm op uw gezicht blaast vanwege de nabijheid van hete radiatoren. Een luchtwater-warmtepomp onttrekt deze gratis energie en zet deze om in warmte.

Een luchtwarmtepomp is een geweldige manier om warm te blijven en geld te besparen in de winter. Een lucht/water-warmtepomp onttrekt energie aan de buitenlucht, maar met een innovatieve twist: hij kan het hele jaar door worden gebruikt! Hierdoor hoeft u uw verwarming minder vaak aan te zetten op die koude dagen wanneer er net niet genoeg zon of wind is om natuurlijke verwarmingsoplossingen zoals zonnepanelen hun werk te laten doen. En natuurlijk, omdat het zijn energie uit onze omgeving haalt in plaats van fossiele brandstoffen te verbranden die kooldioxide in de atmosfeer brengen (en andere vervuilende stoffen), heeft deze methode geen invloed op de opwarming van de aarde, terwijl het toch comfortabele warmte binnenshuis levert.

Kosten lucht water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kan in het begin duurder zijn, maar kan op de lange termijn goedkoper uitvallen. De Total Cost of Ownership omvat alle kosten van uw project: aankoopprijs, verbruikskosten en installatie-/onderhoudskosten. Het is mogelijk dat u een iets minder duur model kunt krijgen met weinig onderhoud als dit belangrijk voor u is. Een verstandige besluitvormer zal bij zijn aankoop altijd de Total Costs of Ownership (TCO) in overweging nemen. De prijs alleen zegt immers niet alles over de kosten, zoals installatie- en onderhoudskosten. Total Cost Of Ownership: De TCO omvat zowel de directe uitgaven en gebruik plus indirecte uitgaven die verband houden met de tijd die in beslag wordt genomen door het onderhoud.

Lucht-water warmtepomp in nieuwbouw huis

Een nieuw huis bouwen is spannend, want het betekent dat je je droomhuis vanaf de grond kunt opbouwen. Maar dat brengt verantwoordelijkheid en planning met zich mee, dus zorg ervoor dat u een goed stappenplan heeft. Op gaslozewoningen.nl kunt u hier veel over lezen. Als u kiest voor een lucht-water warmtepomp is het belangrijk dat u de installatie en warmte afgiftesysteem direct aanpast zodat u hier veel voordeel bij heeft.

Welke lucht-water warmtepomp moet ik kiezen?

Het is belangrijk te weten dat er veel factoren buiten de warmtepomp zelf zijn waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een verwarmingssysteem. Factoren als locatie, isolatieniveau, vloeroppervlak en kubieke meters spelen allemaal een rol bij het bepalen van het soort lucht/water warmtepomp dat het beste zal werken voor iemands behoeften. Bij gaslozewoningen.nl heeft een informatieve website over dit onderwerp samengesteld met gedetailleerde informatie over hoe u ervoor kunt zorgen dat u het juiste systeem kiest door rekening te houden met alles wat we hebben genoemd voordat u uw aankoopbeslissing neemt! U kunt ook eenvoudig een installatie partner vinden om uw warmtepomp installatie te plaatsen.

Binnendeel en buitendeel

Een lucht-water warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit brengt de warmte  over naar uw binnenunit. In de binnen unit wordt warm water opgewekt en gaat naar het afgiftesysteem.

Soorten warmtepompen

Ja er zijn ook andere soorten warmtepompen. Een van de warmtepompen is de lucht-water warmtepomp. Je kan ook kiezen uit een:

Grondgebonden warmtepomp

Ventilatiewarmtepomp

Hybride warmtepomp

Zwembad warmtepomp

Subsidie lucht water warmtepomp

Als u een warmtepomp installatie gaat aankopen dan is het goed om te kijken of u in aanmerking kan komen voor een warmtepomp subsidie. De hoogte van de subsidie in 2021 hangt af van het vermogen in Kw van de warmtepomp.

Subsidie lucht/water warmtepomp

Meer gasloos wonen tips

Opzoek naar een betrouwbare warmtepomp installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan via de knop onderaan uw scherm.