Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
De laatste gaskachel
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Verwarmen

De laatste gaskachel

2050 is het einde van de laatste gaskachel, maar grote investeringen stoppen nu al. Er zijn heel veel verschillende antwoorden op de vraag: Heeft aardgas nog toekomst, of gaan we sneller gasloos wonen? Volgens energie-experts kunnen we niet zomaar het gebruik van aardgas stoppen. Er zijn zelfs landen die hier extra in willen investeren. De president van de Europese Investeringsbank (EIB) is het hier niet mee eens. “Aardgas is voorbij”, is dan ook zijn uitspraak.

De Europese Unie heeft voor ogen om binnen dertig jaar klimaatneutraal te zijn. Dit is ook een doel wat niet mis mag worden gelopen, want andere grote economieën hebben soortgelijke klimaatdoelen. Er moet meer geld beschikbaar worden gesteld voor innovatie als de Europese Unie niet achterop wilt raken in de wereldwijde competitie voor klimaatneutraliteit.

Europese investeringen mogen klimaatdoelen niet schaden

Dit is een toekomstperspectief wat nu al zorgt voor grote gevolgen in de verhouding van winst van investeringen in fossiele energie. Hierbij kun je denken aan energiecentrales, pijpleidingen of de zoektocht naar nieuwe voorraden. Voor de EIB geldt dit nog sterker. Ze hebben namelijk als doel om Europees beleid te ondersteunen.

Wanneer er wordt gekeken vanuit het perspectief van een investeerder, zitten we al in de gewenste toekomst en zijn fossiele brandstoffen verleden tijd. Maar niets is minder waar. In werkelijkheid zitten we namelijk als gebruiker nog midden in het stookseizoen en wordt er voorlopig nergens gedacht aan gasloos wonen. De Nederlandse overheid heeft toegegeven dat we ‘van het gas af moeten’. Voornamelijk door de crisis in Groningen. Volgens planning zal dit alleen nog dertig jaar duren voordat we kunnen spreken van een realisatie van gasloos wonen.

De Europese bank publiceerde vorig jaar een klimaatroutekaart. Deze routekaart zou als richtlijn dienen om te kunnen zien hoe je verder kunt groeien. De helft van alle financiële activiteiten van de bank moet concreet bijdragen aan verduurzaming. De andere helft daarentegen mag klimaatdoelen niet schaden. Er wordt een bedrag van 1 biljoen euro beschikbaar gesteld voor verduurzaming met het plan. Hoyer geeft aan dat dit een serieuze breuk geeft met het verleden. Daarnaast is het wel zo dat de klimaatdoelen niet behaald kunnen worden zonder het gebruik van fossiele brandstoffen te beëindigen.

Overstap van olie en steenkool naar aardgas beter voor het klimaat?

Gas is minder klimaat belastend dan olie. Is het dan wel noodzakelijk om alle fossiele brandstoffen op één hoop gooien? Daarnaast heeft steenkool een veel hogere CO2-uitstoot per geleverde hoeveelheid energie. Je zou denken dat deze realiteiten tegenstrijdig zijn. Dit is aan de ene kant wel zo, maar ook weer niet. De CO2-concentratie loopt namelijk nog jaarlijks op. Er is dus steeds minder ruimte om nog onder de afgesproken temperatuurgrenzen te blijven.

Alle CO-bronnen voor de komende dertig jaar moeten naast elkaar passen in die beperkte ruimte. Naast het gebruik van steenkool en olie, moet ook het gebruik van gas netto omlaag. Nog beter zou zijn om te streven naar meer gasloos wonen. Voor een langetermijninvesteerder is 2050 sneller in zicht.

Subsidies duurzame en gasloze oplossingen

Als u een woning of bedrijfsruimte gasloos gaat maken is het belangrijk dat u de juiste oplossing in uw woning of bedrijfspand toepast. Iemand die u aan alle kanten kan helpen is een energieadviseur. Deze adviseur heeft direct kijk op wat er kan en moet gebeuren. De energieadviseur kunt u ook adviseren over de mogelijkheden die er zijn om kosten te besparen en voor welke toepassing u in aanmerking kan komen om geld terug te krijgen. In de meeste gevallen kan de energieadviseur u ook helpen de subsidies te aanvragen zodat u optimaal gebruik kan maken van de beschikbare oplossingen.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
voordelen vloerverwarming
Vloerverwarming
elektrische verwarming
Elektrische verwarming