Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
ISDE subsidie warmtepomp
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Warmtepomp

ISDE subsidie warmtepomp

Eerst ISDE subsidie warmtepomp uitzoeken voor u overweeg je een warmtepomp in je woning te installeren? Goed nieuws! Je kunt in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), aangeboden door de overheid. De ISDE-subsidie voor warmtepompen is speciaal ontworpen voor huiseigenaren die kiezen voor de installatie van een warmtepomp die aan specifieke energie-efficiëntiecriteria voldoet.

Aanvragen ISDE subsidie

Om de ISDE-subsidie aan te vragen, dien je een aanvraagformulier en bijbehorende documenten in bij je lokale energieautoriteit. Nadat je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je maandelijks een krediet op je elektriciteitsrekening. Deze subsidie, die door de overheid wordt verstrekt, kan aanzienlijk helpen om de kosten van de installatie van een warmtepomp in je huis te dekken.

Hoe vraag je de ISDE-subsidie aan?

Het aanvragen van de ISDE-subsidie voor een warmtepomp is vrij eenvoudig. Ben je geïnteresseerd in het verduurzamen van je huis? Dan hebben we goed nieuws voor je! Op de pagina van Simpel Subsidie kun je de gewenste warmtepomp selecteren en direct zien hoeveel subsidie je kunt krijgen. De ISDE-subsidie voor warmtepompen is bedoeld om een deel van de installatiekosten te dekken bij de aanschaf van een warmtepomp of cv-ketel.

isde subsidie

Bespaar duizenden euro’s met de ISDE-subsidie warmtepomp

De ISDE-subsidie is beschikbaar voor alle elektrische warmtepompen en hybride warmtepompen. Het doel is om de uitstoot van cv-ketels te verminderen door mensen aan te moedigen over te schakelen op schonere verwarmingssystemen.

Warmtepompen zijn ongeveer vier keer efficiënter dan cv-ketels, en de subsidie zou dus moeten helpen om de energierekeningen en de koolstofuitstoot te verminderen. De regering hoopt ook dat de subsidie mensen ertoe zal aanzetten hernieuwbare energiesystemen te installeren. Dit is een zeer ambitieus project, en men hoopt dat het een belangrijke bijdrage zal leveren aan de vermindering van de uitstoot en gas verbruik in Nederland.

Komt elke warmtepomp in aanmerking voor de ISDE-subsidie?

Om in aanmerking te komen voor een warmtepomp subsidie moet de warmtepomp op de apparatenlijst van de rijksoverheid staan. De fabrikant of leverancier heeft een code aangevraagd en aangetoond dat de warmtepomp energiezuinig is en dus voldoet aan de hoogste eisen die gesteld zijn. Daarnaast moet je aankoop voldoen aan de volgende voorwaarden:

De warmtepomp moet gebruikt kunnen worden voor ruimteverwarming.

De warmtepomp moet voorzien zijn van een etiket met informatie over de capaciteit, samen met technische documentatie.

De warmtepomp moet worden geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur.

Hoe vraag je de ISDE-subsidie voor je warmtepomp aan?

Als je een warmtepomp hebt laten installeren en aan alle voorwaarden hebt voldaan, kun je de ISDE-subsidie aanvragen. Dit doe je met je DigiD. Je moet de factuur en een betalingsbewijs uploaden. Na alle gegevens te hebben ingevuld, krijg je binnen enkele weken bericht. Wanneer het subsidiebedrag van de geselecteerde warmtepomp wordt toegewezen, volgt de betaling snel.

Laat Simpel Subsidie je aanvraag indienen

Je kunt ook je ISDE-subsidie voor je warmtepomp laten aanvragen door onze partner Simpel Subsidie. Hierdoor vergroot je je kans op succes. Voor slechts 50 euro (alles inbegrepen) wordt je subsidie aangevraagd. Je wordt gedurende het hele proces op de hoogte gehouden, en je betaalt pas achteraf en bij succes. Via Simpel Subsidie kun je ook gratis je subsidie berekenen en de voorwaarden bekijken.

De financiële voordelen van de ISDE-subsidie voor warmtepompen

Het installeren van een warmtepomp in je huis is een flinke investering, maar met de ISDE-subsidie worden de kosten aanzienlijk verminderd. Met duizenden euro’s aan subsidies die beschikbaar zijn voor zowel elektrische als hybride warmtepompen, kun je aanzienlijk besparen op de installatiekosten. Het verlagen van de energierekening is een extra bonus, aangezien warmtepompen ongeveer vier keer efficiënter zijn dan traditionele cv-ketels.

ISDE-subsidie en de overgang naar duurzame energie

De ISDE-subsidie voor warmtepompen maakt deel uit van een grotere ambitie van de Nederlandse regering om de uitstoot en het gasverbruik te verminderen. Door de subsidie hoopt de regering dat meer mensen de overstap naar hernieuwbare energie zullen maken. Het is een belangrijk initiatief dat bijdraagt aan het behalen van de doelstellingen voor duurzame energie in Nederland.

Criteria voor het ontvangen van de ISDE-subsidie voor warmtepompen

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie, moet je warmtepomp op de apparatenlijst van de rijksoverheid staan. Deze lijst toont alle warmtepompen die aan de hoogste eisen van energiezuinigheid voldoen. Daarnaast moet de warmtepomp zijn geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur en moet het apparaat kunnen worden gebruikt voor ruimteverwarming.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

hoogtemperatuur warmtepomp
Warmtepomp
hybride warmtepomp scoort
Hybride warmtepomp
Lucht-water warmtepomp
Lucht-water warmtepomp