Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
ISDE subsidie warmtepomp
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

Bijgewerkt op:

in

Warmtepomp

ISDE subsidie warmtepomp

Investeringssubsidie duurzame energie

Met de ISDE subsidie warmtepomp kun je aanzienlijk besparen op de aanschaf en installatie van een warmtepomp. Warmtepompen zijn tot vier keer efficiënter dan traditionele cv-ketels, en met deze subsidie wordt overstappen op een schoner verwarmingssysteem nog aantrekkelijker. Het thermisch vermogen van de warmtepomp speelt hierbij een cruciale rol, aangezien de warmtepomp moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, waaronder een maximaal thermisch vermogen van 400 kW, om in aanmerking te komen voor subsidiemogelijkheden.

Investeringssubsidie duurzame energie
Investeringssubsidie duurzame energie

Wat is ISDE-subsidie?

De ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie) is een landelijke regeling die huiseigenaren financieel ondersteunt bij de aanschaf van duurzame verwarmingssystemen zoals warmtepompen. Het subsidiebedrag dat je kunt ontvangen, varieert afhankelijk van het soort warmtepomp dat je kiest. In 2024 is er een extra subsidie van € 225 beschikbaar voor warmtepompen met energielabel A++.

Het is belangrijk om te weten dat je geen subsidie meer kunt aanvragen voor warmtepompen met energielabel A+ of lager. Daarnaast moet de installatie van de warmtepomp worden uitgevoerd door een deskundig bedrijf en moet de warmtepomp op de speciale Apparatenlijst Warmtepompen staan. Door te investeren in een warmtepomp en gebruik te maken van de ISDE-subsidie, draag je bij aan een duurzamer Nederland en bespaar je op je energiekosten. Op de website van de overheid vind je alle informatie.

Criteria voor subsidieaanvraag all electric warmtepomp

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie, moet de warmtepomp vermeld staan op de apparatenlijst van de Rijksoverheid en voldoen aan strenge energie-efficiëntiecriteria. Daarnaast moet de warmtepomp een maximaal thermisch vermogen van 400 kW hebben om in aanmerking te komen voor subsidiemogelijkheden. De installatie dient verricht te worden door een gecertificeerde installateur en binnen 24 maanden na aanschaf moet de subsidieaanvraag ingediend zijn.

Voorwaarden ISDE subsidie warmtepomp

Als je overweegt om te investeren in een duurzame oplossing zoals een warmtepomp, is het goed om te weten dat je mogelijk in aanmerking komt voor de ISDE subsidie. Dit is een fijne steun in de rug van de overheid die het aantrekkelijker maakt om te kiezen voor energiezuinige alternatieven. Het aanvragen van deze subsidie is gelukkig vrij eenvoudig en ik help je graag op weg met een overzicht van het proces.

Voorwaarden subsidie warmtepomp
Voorwaarden subsidie warmtepomp

Stap 1: controleer je geschiktheid

Voordat je begint, is het belangrijk om te controleren of je gewenste warmtepomp voldoet aan de criteria die gesteld zijn door de ISDE. Deze informatie vind je op de apparatenlijst van de Rijksoverheid. Zorg er ook voor dat je installatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde installateur.

Stap 2: verzamel de benodigde documenten

Voor de aanvraag heb je enkele documenten nodig, zoals de aankoopfactuur en een bewijs van installatie. Het is handig om deze documenten bij de hand te hebben voordat je de aanvraag start.

Stap 3: dien je aanvraag in

Je kunt je subsidieaanvraag indienen via het digitale loket van de Rijksoverheid, waar je inlogt met je DigiD. Je hebt dus DigiD nodig om het proces te kunnen doorlopen. Het onlineformulier leidt je door het proces en je kunt hier ook direct alle benodigde documenten uploaden.

Stap 4: wacht op goedkeuring

Na het indienen van je aanvraag wordt deze beoordeeld door de verantwoordelijke instantie. Dit kan even duren, maar je wordt via e-mail of brief op de hoogte gehouden van de voortgang.

Stap 5: ontvang je subsidie

Als je aanvraag goedgekeurd is, wordt het subsidiebedrag maandelijks overgemaakt. Dit bedrag is afhankelijk van het type en het vermogen van de geïnstalleerde warmtepomp.

Hoeveel subsidie krijgt je?

Bij de aanschaf van een (hybride) warmtepomp kun je altijd rekenen op een minimale subsidie van € 500. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het type warmtepomp dat je kiest. Als je al weet welke warmtepomp je wilt laten installeren, kun je het voorgestelde subsidiebedrag opzoeken in de meldcodelijst. Mocht je nog twijfelen of staat je warmtepomp niet op de meldcodelijst, dan kun je een schatting van het mogelijke subsidiebedrag krijgen via de rekentool hieronder. Een handige tip: als je binnen 24 maanden na de installatie van je warmtepomp ook isolatiemaatregelen neemt, verdubbelt het subsidiebedrag voor de isolatiemaatregel. Dit maakt het financieel nog aantrekkelijker om je woning te verduurzamen.

Voordelen van de ISDE-subsidie voor warmtepompinstallaties

Het overwegen van een warmtepompinstallatie in je woning brengt vele voordelen met zich mee, vooral wanneer je gebruikmaakt van de ISDE. Deze overheidsregeling is ontworpen om huiseigenaren te ondersteunen die kiezen voor de installatie van een energiezuinige warmtepomp. Door deze subsidie wordt niet alleen je investering voordeliger, maar draag je ook bij aan een verlaging van de koolstofuitstoot en een vermindering van je energierekening.

ISDE Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Overweeg je een warmtepomp te installeren in je woning? Het is verstandig om eerst te onderzoeken hoe je de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt aanvragen. Deze overheidsregeling ondersteunt huiseigenaren die kiezen voor de installatie van een energiezuinige warmtepomp. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet de warmtepomp voldoen aan bepaalde voorwaarden, waaronder een maximaal thermisch vermogen van 400 kW. Zowel all electric als hybride warmtepompen komen in aanmerking voor deze subsidie, die helpt om je energierekening te verlagen en de koolstofuitstoot te verminderen.

Het installeren van een warmtepomp kan duur zijn, maar dankzij de ISDE-subsidie worden deze kosten aanzienlijk verlaagd. Je bespaart niet alleen op installatiekosten, maar ook op je maandelijkse energiekosten. Over het aanvragen vind je hier alle info op de website van de overheid.

Combineren met andere subsidies

Wist je dat je de landelijke ISDE-subsidie kunt combineren met lokale subsidies? Veel gemeentes, provincies en waterschappen bieden extra financiële ondersteuning voor energiebesparende maatregelen. Daarnaast kun je de ISDE-subsidie combineren met leningen voor isolatie, zonnepanelen en andere duurzame renovatieprojecten. Door deze subsidies en leningen te combineren, kun je een integrale verduurzaming van je woning realiseren. De overheid en diverse lokale instanties bieden deze extra ondersteuningen aan om de transitie naar duurzame energie te versnellen en energiebesparing te stimuleren. Zo wordt het nog aantrekkelijker om te investeren in een duurzame toekomst voor je woning.

ISDE-subsidie en duurzame energie

De Nederlandse overheid zet de ISDE-subsidie in om de transitie naar hernieuwbare energie te versnellen. Dit initiatief speelt een cruciale rol in het verlagen van nationaal gasverbruik en emissies.

Door deze strategische en ondersteunende aanpak wordt de overstap naar duurzame energiebronnen zoals warmtepompen haalbaar en aantrekkelijk gemaakt, waardoor een groener en duurzamer Nederland binnen handbereik komt.

Laat je subsidieaanvraag verzorgen

Overweeg om je subsidieaanvraag door Simpel Subsidie te laten indienen voor een soepel proces en een grotere kans op goedkeuring. Voor een vaste prijs van 50 euro nemen ze de aanvraag volledig uit handen, en je betaalt pas na succes. Zij zorgen ervoor dat de warmtepomp voldoet aan alle subsidiabiliteitscriteria, inclusief een maximaal thermisch vermogen van 400 kW.

Laat je subsidieaanvraag verzorgen
Laat je subsidieaanvraag verzorgen

All electric warmtepomp installeren

Overweeg je een all electric warmtepomp te installeren? Goed nieuws! Je kunt gebruikmaken van de subsidie voor een warmtepomp (ISDE). Deze warmtepomp subsidie helpt bij de aanschaf van verschillende soorten warmtepompen, zoals de hybride warmtepomp en warmtepompboilers. Om in aanmerking te komen voor de subsidie warmtepomp, moet je voldoen aan de voorwaarden. De warmtepomp moet een maximaal thermisch vermogen van 400 kW hebben om in aanmerking te komen voor subsidiemogelijkheden. Subsidie krijgen voor een type warmtepomp is afhankelijk van het vermogen.

De exacte subsidiebedragen variëren, maar kunnen aanzienlijk zijn, vooral als je een warmtepomp koopt voor een bestaande woning. Vergeet niet je subsidie aan te vragen binnen 24 maanden na installatie. Met de ISDE subsidie aanvragen kan via DigiD, zodat je snel kunt profiteren van duurzame energie en energiebesparing.

Hybride warmtepomp verplicht

Je kunt gebruikmaken van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze subsidie helpt bij de aanschaf van verschillende type warmtepomp, zoals hybride warmtepomp en warmtepompboilers. Om in aanmerking te komen voor de warmtepomp subsidie, moet je voldoen aan de voorwaarden. De warmtepomp moet onder andere een maximaal thermisch vermogen van 400 kW hebben om in aanmerking te komen voor subsidiemogelijkheden.

Subsidie hybride warmtepomp

Subsidie voor een hybride warmtepomp kan de installatiekosten aanzienlijk verlagen. De warmtepomp moet een maximaal thermisch vermogen van 400 kW hebben om in aanmerking te komen voor de subsidie. Deze subsidie geldt voor diverse warmtepompen, inclusief all-electric en hybride varianten. Voor bestaande woningen met een minimaal energielabel is een hoger subsidiebedrag beschikbaar. Aanvullende subsidies en technische documentatie zijn vereist bij de aanvraag, waardoor verduurzaming financieel aantrekkelijker wordt.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

hoogtemperatuur warmtepomp
Warmtepomp
hybride warmtepomp scoort
Hybride warmtepomp
Lucht-water warmtepomp
Lucht-water warmtepomp