Wanneer van het gas af?

Uw huis verwarmen zonder gas, om van het gas af te gaan zijn er vele mogelijkheden en er zal gekeken moeten worden wat het beste bij uw woning past.  Het eerste wat in u opkomt is misschien de warmtepomp. Logisch, een warmtepomp kan vrijwel altijd geïnstalleerd worden maar er zijn ook vele andere manieren om een woning te verwarmen.

De mogelijkheden die u heeft

De meeste opties zijn erop gebaseerd om volledig van het gas af te kunnen  maar als de woning nog niet voldoende is aangepast dan kan er altijd voor een hybride systeem gekozen worden.

Kosten gas

CO2 uitstoot

De hoeveelheid broeikassen, zoals CO2, in onze lucht stijgt en daar moeten we met ons alle wat aan doen. Hierdoor verandert ons klimaat en warmt onze aarde op, we krijgen hierdoor steeds meer wisselende dagen door. Wanneer u uw woning met aardgas verwarmt draagt dit bij aan de CO2-uitstoot. Door het verwarming van uw woning op een duurzame manier te doen kunt u een bijdragen leveren aan vermindering van deze CO2-uitstoot. Meer weten en lezen hoe een woning verduurzaamd moet worden lees je op www.gaslozewoningen.nl

Subsidies en financiering

De aardgas aansluiting

Als de woning gasloos is gemaakt kunt u de gasmeter laten verwijderen. Er zijn processen tegen de netbeheerder geweest omdat er een rekening werd gepresenteerd om de gasmeter uit de woning te laten verwijderen. Gelukkig dacht de rechter er anders over en nu kan men kosteloos van het gas af. De gehele gasleiding hoeft niet uit de woning te worden gehaald maar het weghalen van de gasmeter en het verzegelen van de leidingen is voldoende. Ook nu bespaart u want u heeft nu geen maandelijkse kosten meer om aangesloten zijn zijn op het gasnetwerk. Ook betaald u nu geen energiekosten en belastingen meer over alles wat met het gas te maken heeft.

Aardgasvrij wonen wat kost dat?

Om een volledig aardasvrije woning te maken zal er afhankelijk van de situatie een berekening gemaakt moeten worden. Wat is de situatie in uw woning? Is de woning goed geïsoleerd ? Kunt u eenvoudig zonnepanelen of PVT panelen plaatsen op uw dak ? En wat heeft u voor een afgiftesyteem in uw woning liggen? Al deze antwoorden moeten beantwoord worden om de juiste kosten van de woning te kunnen beantwoorden. Het allerbelangrijkste is om energie te besparen is juist door nu te beginnen alles stap voor stap. Het is helemaal niet  nodig om alle stappen tegelijk te doen. Op alle stappen die u kiest is het verstandig om te kijken welke subsidies er beschikbaar zijn. Je kan dit bij het www.rvo.nl zien en vaak kan u ook nog kijken of de gemeente er nog een bijdrage beschikbaar voor heeft.

Kosten financiering gasloze woning

Omdat de kosten van een woning compleet uit te voeren zal er een flink budget beschikbaar moeten komen. Maar dan pak je wel alles in een keer aan. Dit gaat vaak gepaard met een flinke verbouwing. Om vrij eenvoudig aan geld te komen om een de woning gasloos te maken zou u bijvoorbeeld een groene financiering kunnen aanvragen bij de bank. Als u de woning al vele jaren in uw bezit heeft dan heeft u waarschijnlijk al een groot deel van de financiering terug betaald. Ook zal uw woning flink in waarde zijn gestegen, hierdoor zal de WOZ waarde van uw woning wellicht vele malen hoger zijn dan uw financiering. Dit bied vele kansen en in de meeste gevallen bent u goedkoper uit dan voorheen. De woning zal uiteindelijk nog meer in waarde stijgen.

Jaarlijkse energiebesparing

Als u de woning gaat verduurzamen betekend dat er eerst kosten gemaakt moeten worden voordat u er uiteindelijk iets aan verdient. Maar verdienen zal omgezet moeten worden in besparen. Besparen op energie en verminderen van de CO2 uitstoot daar zal de grootste besparing zitten. De kosten van het aardgas zal de komende jaren alleen maar gaan oplopen samen met de duurzaamheidstoeslag op het verbruik van het gas. De maandelijkse belastingen op gas zal uiteindelijk hoger zijn dan de prijs die er per eenheid gas zal moeten worden betaald. Daarin tegen zullen de kosten voor elektriciteit gaan dalen mede door de grote hoeveelheden zon energie en de vele windmolens op land en in de zee.

De energieadviseur

De energieadviseur kan u prima adviezen geven over wat er in uw woning gedaan moet worden. Met ons stappenplan kan u prima alle informatie vinden samen met de toepassingen om de eerste stappen te maken. Het is  natuurlijk ook fijn om met een adviseur mee te kunnen praten over uw wensen om de woning aan te pakken.

Energieadviseur

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn