Ventilatie in gasloos huis

Ventilatie in gasloos huis

Als u energiezuinig gaat wonen dan begint u met de woning goed te isoleren. Als u woning goed geïsoleerd is kan er door de muren en dak geen verse lucht meer in de woning komen. Schone lucht is noodzakelijk voor iedereen. Schone binnen lucht zorgt voor een goede gezondheid. In 1 op de 9 woningen in Nederland zit schimmel. Daarom is ventilatie in gasloos huis zo belangrijk naar mate u uw huis beter isoleert.

ventilatie in gasloos huis

Natuurlijke ventilatie

Ventileren betekent niets anders dan het afvoeren van vervuilende lucht en het aanvoeren van verse lucht. Natuurlijke ventilatie is dan ook niets anders dan ramen en deuren open zetten. In sommige woningen zitten ventilatieroosters in de ramen, deze kunt u open zetten en u kunt op een natuurlijke manier ventileren.

Wat is ventilatie

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie werd vaak aangebracht in woningen die rond 1980 gebouwd zijn. In de verdiepingsvloer zijn luchtkanalen gemaakt die de vervuilde lucht uit de woning zuigen. Of uw woning ook ventilatie heeft kunt u zien aan de witte ventielen in het plafond en op de bovenste verdieping hangt een ventilatie box.

Balans ventilatie

In een woning die voorzien is van een balansventilatie zit vaak een WTW unit. Deze WTW unit vervangt de koude verse lucht van buiten met de vervuilde warme lucht uit de woning. Dit is een energiezuinige manier van lucht zuiveren in huis. Waarom ziet u tegenwoordig in nieuwbouw woningen altijd een WTW unit? Een WTW unit kan ongeveer het energieverbruik met zeker 40% verminderen. Dit is duurzaam en de woning wordt voorzien van schone lucht. Schone lucht is goed voor de gezondheid en voorkomt groei van schimmels.

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: