Koelen Verwarmen

Koelen Verwarmen

Koelen of verwarmen als u besluit om afscheid te nemen van de fossiele brandstoffen dan komt u al snel uit op een warmtepomp. Maar is de warmtepomp wel een goede optie voor uw woning? Een combinatie met een warmtepomp en andere duurzame energie besparende oplossingen? Hier op deze pagina beschrijven we alternatieve opties of opties die in combinatie kunnen worden toegepast worden in uw woning.

anders verwarmen Koelen verwarmen gasloos wonen

Airconditioning

In steeds meer woningen wordt airconditioning geplaatst. Het is heerlijk om op een warme dag ’s avonds heerlijk te kunnen slapen in een koele slaapkamer. Maar ook verwarmen: alle airconditioners zijn tegenwoordig uitgevoerd als een warmtepomp. Een groot deel van de energie halen zij uit de buitenlucht. Airco’s zijn er in diverse soorten en u kunt meerdere units combineneren op één buitenunit. 

Airconditioning is niets anders dan het conditioneren van lucht of dit nu koelen of verwarmen is. De binnen unit zuigt de lucht uit de ruimte op en trekt de lucht als het ware door de wisselaar heen, waardoor deze gekoeld of verwarmd wordt.

Elektrische verwarming

Als een warmtepomp geen mogelijkheid is, dan is elektrische verwarming een oplossing. Het verwarmen van uw huis neemt vaak een enorme hap uit uw energie rekening. Dat kan efficiënter met de energie zuinige elektrische verwarming. gasloze ruimteverwarming bestaat onder andere uit elektrische radiatoren, convectoren, elektrische cv-ketels en infraroodpanelen. Een combinatie met zonnepanelen op uw dak geeft u gratis verwarming!

Infrarood verwarming

Infraroodpanelen verwarmen via stralingswarmte, op dezelfde manier als de zon dat doet. De warmtestraling verwarmt niet de lucht, maar het plafond, de muren, de voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op. De omgeving staat deze opgeslagen warmte af aan de ruimte, dit zorgt voor een aangenaam klimaat. Zo worden de verliezen en nadelen van opstijgende warme lucht (zoals bij convectieverwarming) vermeden. 

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: