Multi Split Airconditioning

Multi Split Airconditioning

fujitsu multi split airconditioning

Het verschil van Multi Split Airconditioning ten opzichte van Single Split Airconditioning is dat aan één airco buitenunit meerdere airco binnenunits verbonden zijn. De buitenunit kan alle kamers die zijn aangesloten tegelijk verwarmen of koelen, hierbij moeten alle binnenunits wel op dezelfde modus staan. De buitenunit kan namelijk één taak tegelijk. Ook de capaciteit van de binnenunits ten opzichte van de buitenunit moet berekend worden. Elke binnenunit moet aangesloten worden op de buitenunit met een leidingset en een kabel. Ook heeft iedere binnenunit een afvoer nodig. Om een Multi Split Airco te installeren is het aanbevolen om dit samen met een airco specialist/ installateur te doen.

Toepassingen Multi Split Airconditioning

En Multi Split Airco systeem kan uitstekend toegepast worden in woonhuizen, bedrijfspanden of andere toepassingen waarbij meerdere ruimtes in de zomer moeten koelen en in de winter verwarmd moeten worden. Dit is een goed alternatief voor een cv installatie.

  • Thuis airco
  • Kantoor airco
  • Winkel airco

Hoe werkt een multi split airconditioning?

De binnenunit van de Multi Split Airco zuigt de lucht aan uit de ruimte en trekt dan de lucht over de verdamper. Deze blaast dan de lucht weer verwarmd of gekoeld in de ruimte. In de te koelen of verwarmden ruimtes moeten de ramen en deuren gesloten blijven. Na enige tijd zuigt de split airco de lucht aan die verwarmd of gekoeld is. Als de ingestelde tempratuur bereikt is dan zal de airco stoppen met koelen of verwarmen.

Soorten airco binnenunits

Er zijn diverse soorten binnenunits verkrijgbaar. Er is een wandunit om eenvoudig aan de wand te  monteren, er zijn cassette units om in het plafond te monteren en er zijn satelliet units om in bijvoorbeeld een kast te bouwen met een uitblaas rooster. De installateur kan u alles over de mogelijkheden vertellen.

  • Airco wand-unit
  • Airco cassette-unit
  • Airco plafond- / muur-unit
  • Airco inbouw-unit

Koelen of verwarmen

Een Multi Split Airco kan koelen of verwarmen. Als u gaat koelen dan onttrekt het koudemiddel in de binnen unit de warmte uit de ruimte, deze warmte wordt via de koelleidingen naar de buitenunit getransporteerd. De buitenunit blaast de warmte uit de unit. Als de ruimte verwarmt moet worden zal het multi split systeem omgekeerd gaan werken dat wil zeggen: het buitendeel transporteert de opgewekte warmte naar de binnenunit, waardoor er warme lucht in de ruimte geblazen kan worden. Deze vorm van verwarmen is zeer energiezuinig.

Koelen of verwarmen met een multi split airco

Wat is een multi split airconditioning?

Een multi split airco is een buitenunit waar je kan kiezen om meerdere airco’s op kan aansluiten. Voor meerdere airco units op een multi split aan te sluiten kan je al 2 binnenunits op 1 buitenunit aansluiten. Het installeren van meerdere units op een buitenunit moet door een f gassen gespecialiseerd bedrijf gedaan worden.  Het aansluiten van 3 of 4 binnenunits op een multi split is een optie. Je kan kiezen om 2 tot 6 binnenunits op 1 buitenunit aan te sluiten.

Subsidie multi split airconditioning

Een multi split airco is dan wel een lucht/lucht warmtepomp en is een zeer zuinig en duurzame investering heeft de overheid besloten hier geen subsidie voor te geven.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: