Single Split Airco

Single Split Airco

Wat is een Single Split Airconditioning?

Een Single Split Airconditioning een airconditioning systeem bestaande uit 1 binnenunit en 1 buitendeel aan elkaar verbonden doormiddel van  koelleidingen.Met een Single Split Airco kan een ruimte gekoeld of verwarmt worden. In de ruimte binnen hangt een binnenunit en buiten staat een buitendeel. De airco binnenunit en de airco buitenunit zijn aan elkaar verbonden met een leiding set en een kabel. Er is hierbij een condens afvoer nodig. De maximale leidingafstand tussen airco binnenunit en airco buitenunit bedraagt ongeveer 15 meter. Het is raadzaam om een aparte 230V Voeding aan te leggen buiten.

Koelen of verwarmen met een multi split airco

Toepassingen Single Split Airconditioning

Een Single Split Airco systeem wordt steeds vaker toegepast in woonhuizen, kantoren, winkels of tijdelijke ruimtes die in de zomer moeten koelen en in de winter moeten verwarmen. Dit is een prima vervanging voor een CV ketel.

  • Thuis airco
  • Kantoor airco
  • Winkel airco

Hoe werkt een Single Split Airconditioning?

De binnenunit van de Single Split Airco zuigt de lucht aan uit de ruimte en trekt dan de lucht over de verdamper. Deze blaast dan de lucht weer verwarmd of gekoeld weer in de ruimte. In de te koelen of verwarmden ruimte dienen de ramen en deuren gesloten te blijven. Na enige tijd zuigt de split airco de lucht aan die verwarmd of gekoeld is. Als de ingestelde tempratuur bereikt is zal deze stoppen met koelen of verwarmen.

Er zijn diverse soorten airco binnenunits verkrijgbaar, er is een airco wandunit om eenvoudig aan de wand te  monteren, airco cassette units die in het plafond te monteren zijn en er zijn satelliet units om in te bouwen, bijvoorbeeld in een kast met een uitblaas rooster. De installateur kan u alles over de mogelijkheden vertellen.

  • Airco wand unit
  • Airco cassette unit
  • Airco plafond / muur unit
  • Airco inbouw unit

Koelen of verwarmen

Een Single Split Airconditioning kan koelen of verwarmen. Als u gaat koelen dan onttrekt het koudemiddel in de binnenunit de warmte uit de ruimte, deze warmte wordt via de koelleidingen naar de buitenunit getransporteerd. De buitenunit blaast de warmte uit de unit. Als de ruimte verwarmt moet worden zal het Single Split Systeem omgekeerd gaan werken: dat wil zeggen het buitendeel transporteert de opgewekte warmte naar de binnen unit waardoor er warme lucht in de ruimte geblazen kan worden. Deze vorm van verwarmen is zeer energiezuinig.

Geluid single split airco

Deze nieuwe norm is dat het single split buitendeel nog 40 dB(a) geluid mag produceren vanaf 22:00u, op de erfgrens.

Ik vertel u dat deze norm op dit moment 65 dB(a) is! Dus een aanscherping van 38%, dat zijn hele serieuze aanpassingen!

Wij noemen dit een heel verkeerd geluid afgeven, in de tijd dat juist de echte transitie in gang is gezet en Nederland zich open begint te stellen voor veranderingen en duurzamer leven.

Maar is dit niet haalbaar dan? Ja zeker wel, maar realistisch is het niet. Het gaat namelijk om de manier en communicatie, er zijn keuzes gemaakt zonder goed naar de materie te kijken. Kennis en kunde is een heel belangrijk gegeven in het verduurzamen van een huis of gebouw. Als de   norm dan wordt aangescherpt, wat logisch is in een aantrekkende markt, dan is het heel belangrijk om de juiste mensen aan tafel te hebben hiervoor. Een goed voorbeeld is deze geluidsarme opbouw.

Subsidie single split aironditioning

Subsidie op een single split airco systeem zit helaas geen subsidie op. Onlangs dat lucht/lucht warmtepompen warmtepompen zijn heeft de overheid beslist dat er geen subsidie wordt gegeven.

Op zoek naar een professionele en adviserende bedrijven of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: